Kapcsolódó alrendszer

Okos gazdaság

Adat alapú termeléstámogató megoldások a tejhozamú szarvasmarha tenyésztésben

A mikroklíma mérés egyik fő célja, hogy segítse a gazdálkodókat  az  állatokat  érő  hőstressz  előrejelzésében, hatásainak  kezelésében és a  mögöttes összefüggések megértésében. A hőstressz nyomán fellépő tejveszteség ugyanis egyre nagyobb gazdasági kiesést okoz a termelőknek.  Az  elmúlt  évtizedekben  hazánkban is sokat romlott a helyzet, amelynek egyik oka a klímaváltozás. A  termelő teheneket  körülvevő mikroklíma  adatainak összegyűjtésére, feldolgozására és értelmezésére a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), a Holstein Genetika  Kft.

5G teszthálózat Zalaegerszegen

5G teszthálózat kiépítését kezdi meg a Magyar Telekom Zalaegerszegen.
A zalaegerszegi tesztpálya jó alapot ad arra, hogy Magyarország váljon az 5G fejlesztések egyik európai központjává és akár régiós vezető szerepet játsszon az új hálózati technológia és a ráépülő smart megoldások tesztelésében.

Okoskaptár

A tömeges méhpusztulások óriási kárt jelentenek, ugyanakkor előre jelezve a megelőzés vagy a kárenyhítés sem lehetetlen. A méhészeknek óriási lehetőséget jelentenek a szenzorok és az NB IoT hálózatokon elküldött jelek: a méhészek rendre távol élnek a kaptároktól, sőt, kaptár-telepeik is távol vannak egymástól, így sokkal könnyebb nyomon követni a kaptárok állapotát szenzorok és az IoT, magyarul "a dolgok internete" segítségével.

Alliance Center

Az Alliance Center egy sokoldalú nonprofit szervezet Denver szívében, amelyben rendezvényterem és co-working munkaterület is helyet kapott. Nonprofit szervezetek, profitorientált vállalatok, kormányzati ügynökségek, akadémiai intézmények és a városi közösség tagjai együttműködve találnak ki fenntarthatóság-fókuszú megoldásokat a város fejlesztése érdekében. Céljuk az egészséges bolygó, az erős demokrácia és a virágzó gazdaság támogatása. 

climate Fieldview (mezőgazdasági megfigyelő rendszer)

A FieldView segítségével a felhasználók adatvezérelt döntéseket hozhatnak annak érdekében, hogy minden hektáron maximalizálni tudják a termények mennyiségét. A Fieldview, adatpartnerként amellett, hogy zökkenőmentesen összegyűjti, tárolja és vizualizálja a kritikus terepi adatokat, monitorozza és méri a mezőgazdasági döntések hatásait a szántóföldi teljesítmény tekintetében. Ezen felül segít a felhasználóknak a szántóföldi változatosság kezelésében, személyre szabott termékenységi és vetési terveket állít össze a legnagyobb terméshozam és profit elérése érdekében.

Denver Urbanism

A DenverUrbanism egy blog, mely híreket, ötleteket és véleményeket közöl a Denverben működő urbanizmusról, városfejlesztésről és támogatja a város folyamatos fejlődését. A DenverUrbanism 2010 végén indult, amikor társult a DenverInfill weboldalhoz és bloghoz, amelyet 2004-ben hozott létre Ken Schroeppel, a városépítész, aki Denver belvárosában él és dolgozik.

Denver Fenntarthatósági Iroda

A 2020-ra vonatkozó célokat 2013-ban a Denver Fenntarthatósági Irodája határozta meg. A városi tisztviselők évek óta foglalkoznak a fenntarthatósági célokkal, ideértve a kibocsátás 80% -kal történő csökkentését 2050-ig, az üzemanyag-váltást, a 2020-ra vonatkozó fenntarthatósági célokat, az innovatív köz- és magánszféra partnerségét, a benchmarkingot és a fokozott átláthatóságot a város és a nyilvánosság között.

Cleveland-Cuyahoga megyei kikötői hatóság fenntartható fejlődése

2016. december 12-én a Clevelandi Kikötő Igazgatótanácsa határozatot fogadott el a 2017–2022-es időszakra vonatkozó aktualizált stratégiai terv elfogadásáról.A tengeri szolgáltatásaik és eszközeik jelentős értéket képviselnek és versenyelőnyt jelentenek a regionális méretű cégek globális versenyében. A kikötő célja, hogy Cleveland és Cuyahoga megyében növelje a gazdaság életképességét és munkahelyeket hozzon létre.

Térbeli elemzések vállalatok számára

A Mapidea egy olyan önműködő vállalati térbeli elemző szoftver, amely az egyszerűség a gyorsaság nevében született. Egy eszközben biztosítja a könnyű hozzáférhetőséget és az elemzési lehetőségeket a térinformatikai adatokhoz minden cég számára. A platformjuk átváltoztatja a cégeket azáltal, hogy demokratizálja a marketing, az értékesítés, a menedzsment, a kereskedelem, a termelési és az infrastruktúra csapatok számára a hozzáférést a helymeghatározási adatokhoz.

SmartATL

A SmartATL technológiai cégek és start-up vállalkozások, állami és városi kormányok, valamint Atlanta metropolita körzetében található tudásközpontok konzorciuma. Az adatgyűjtésen, interakción, analitikán és fejlett szimulációs modellezésen alapuló alkalmazott információk felhasználásával a csoport okos folyosóval összekötött jármű-infrastruktúrát biztosít, ezzel elősegítve a biztonságos és hatékony tranzitáramlást és gyorsítva a vészhelyzetekben való intézkedést.