Városi adatszolgáltatás Koppenhágában

Városi adatszolgáltatás Koppenhágában

Koppenhága kitartóan halad a 2025-re tervezett okos, szén-dioxid semleges várossá válás felé. E cél elérése érdekében a város olyan okos város programokat indít, mint az intelligens világítás, az érzékelő-alapú forgalomirányítás, az okos épületfelügyelet és így tovább. Eddig az egyes okos városi kezdeményezésekből származó adatokat külön rendszerekben tárolták. A koppenhágai önkormányzat és a Hitachi közösen egyesítették a különálló rendszereket és létrehoztak egy integrált adatszolgáltatást.
Az együttműködés célja olyan adatközpont és adatszolgáltatás létrehozása, melynek használata elősegíti az innovatív és újszerű gondolkodást a városi folyamatokról, javulás érhető el az életminőség területén a városban és térségében, ösztönzi az üzleti tevékenységeket, és elősegíti a városi szén-dioxid semlegesség elérését. A fejlesztések által létrejött a 'City Data Exchange' városi adatpiac, mely a hatóságok és magánvállalatok tulajdonában lévő adatokra épül.
A 'City Data Exchange' egy Saas megoldás, amely lehetővé teszi többféle forrásból származó adat  eladását, vásárlását és megosztását a városlakók, önkormányzat és vállalkozások között.

Együttműködők

Koppenhága önkormányzata

Helyszín

Dánia
Koppenhága