GLI Solutions térkép alapú innovatív ICT technológiák fejlesztése

A GLI Solutions tevékenységi területe térkép alapú innovatív ICT technológiák fejlesztése. A projektekben a tér és valós idejű adatok elemzése, beltéri és kültéri pozícionálás, szenzortechnológia, közlekedési és folyamatoptimalizáló rendszerek és AI-támogatott prediktív funkciók nyernek teret. A cég saját fejlesztésű Magyarország térképpel rendelkezik, melyet folyamatosan karbantart és elérhetővé tesz a terkepem.hu portálon keresztül a nagyközönség számára, illetve a vállalat B2B platform szolgáltatásának része.

Nexogen logisztikai döntéstámogató szoftverek

A Nexogen Kft. fő tevékenysége a közúti logisztikai vállalatok igényeinek megfelelő optimalizációs szoftverek fejlesztése és bevezetése a vállalatok valós működési folyamataiba. Az implementációs feladatokat dedikált digitális tanácsadók segítik. A fejlesztett funkciók közül a legfontosabbak a speciális szabályoknak megfelelő útvonalés itinertervezés, valamint flottakezelés és fuvarfeladat-összerendelés. A speciális, holisztikus szemléletű döntéstámogató szoftver segítségével a nagyvállalatok teljes működése optimalizálható.

AI alapú csatornahiba-felismerő rendszer, Szöul

A Szöuli "mesterséges intelligencia alapú csatornahiba-felismerő rendszert" 2022-ben a főváros minden kerületében bevetik. A rendszer a CCTV-felvételekből automatikusan azonosítja a csatorna hibáit, ezzel felváltva a kézi csővezeték-ellenőrzést. A mesterséges intelligencia a CCTV-felvételek értelmezésével automatikusan kiválogatja a csatornában lévő hibák típusát és helyét, majd az ellenőr képernyőjén pontosan kijelöli a hibás helyet.

Borough of Harrow GIS rendszere

A londoni Borough of Harrow nagyfelbontású utcaszintű képekkel és lidar-adatokkal egészítette ki az önkormányzati GIS-rendszerét, így a munkatársak hozzáférhetnek a városrész pontos digitális másához.

A projekt célja, hogy javítsa a különböző feladatok hatékonyságát az önkormányzati tervezés, területén azáltal, hogy csökkenti a helyszíni látogatások szükségességét.

Phylazonit - folyékony baktériumtrágya

Az Agrova Kft. 2003-ban alakult azzal a céllal, hogy javítsa a talaj egészségét és megőrizze termőföldjeink termőképességét a jövő generációi számára. A cég Phylazonit™ néven folyékony baktériumtrágyák gyártásával, fejlesztésével és forgalmazásával foglalkozik, amelyek természetes módon növelik a talaj humusztartalmát, termékenységét, támogatják a növények tápanyagfelvételét, gyökérképződését, növelik a talaj vízmegtartó képességét és akadályozzák a fertőző gombák elszaporodását.

0W Karácsony

A Cosimo Scotucci által tervezett kivilágítás formája egy végtelennek tűnő boltozat, amely egyértelműen utal a városban szétszórtan található klasszikus archetípusokra és a régi időkben épített, gazdag mennyezetdíszítésre.

A római Via del Corso-t 35 000 lumineszcens, teljesen újrahasznosított műanyagból készült gömbökkel borították be. Ezek az elemek nappal képesek elnyelni a természetes fényt, éjszaka pedig kibocsátani azt.

Gyermekek bevonása a várostervezésbe

Kanada harmadik legnagyobb városa, Vancouver városvezetése arra a következtetésre jutott, hogy ha a város hosszú távú jövőképét és vízióját akarja elkészíteni, ahhoz a gyermekek és fiatalok aktív bevonása is szükséges (és okos) lehet. Így lehet valóban olyan célokat kitűzni, melyek valóban a jövő generációja, illetve a családok érdekeit is megfelelőképpen figyelembe veszik.

Berlin háromdimenziós városmodellje

A német főváros, Berlin háromdimenziós modellje szabadon elérhető mindenki számára mint nyílt adatbázis, az úgynevezett CityGML formátumban, ami magában foglalja mintegy 550 000 épületobjektumot a város egész területén (890 négyzetkilométeren). Az adatbázist egy webalapú szolgáltató portál nyújtja, melyen keresztül a felhasználók válogatni tudnak az egyes épületek közül, és az egyes épületmodellek adatait különböző 3D-adatformátumokban tudják letölteni.