Kapcsolódó alrendszer

Okos gazdaság

The Orbit - újgenerációs kisvárosi közösségfejlesztés zöldmezős beruházással a vidéki Kanadában

Az Orbit egy "újgenerációs közösség víziója", amely új technológiák egész sorával fogja átalakítani Innisfil, az Ontario tartományban található 43 000 lakosú mezőgazdasági várost. "Az Orbit egy olyan innovatív közösség, ahol a kisvárosi és vidéki életstílus a városi élet előnyeivel és tulajdonságaival együtt él" - áll a fejlesztő cég közleményében.

Coral Gables - Intelligens Kerületek

A Coral Gables Intelligens Kerületek projektbe több kapcsolódó, interoperábilis elem tartozik, olyanok mint a Smart City Hub nyilvános platformja, a Data Marketplace (Adapiac), Application Store (Applikáció bolt), Transparency Portal (Átláthatósági portál), a Közösségi Hírszerző Központ, Adatplatformok, Internet of Things (Tárgyak Internete), és még sok más. A projekt támogatja az intelligens városi ökoszisztéma kialakulását úgy, hogy a technológia segítségével összehozza az embereket, vállalkozásokat, szervezeteket és rendszereket, ami elősegíti a gazdaság fejlődését.

Denver Urbanism

A DenverUrbanism egy blog, mely híreket, ötleteket és véleményeket közöl a Denverben működő urbanizmusról, városfejlesztésről és támogatja a város folyamatos fejlődését. A DenverUrbanism 2010 végén indult, amikor társult a DenverInfill weboldalhoz és bloghoz, amelyet 2004-ben hozott létre Ken Schroeppel, a városépítész, aki Denver belvárosában él és dolgozik.

Koppenhága kapcsolódik

A ’Copenhagen Connecting ’ egy koncepció olyan digitális infrastruktúra kialakítására, ami lehetővé teszi smart city megoldások telepítését a városban. Ez a rendszerek kompatibilitását biztosító program egy helyen gyűjti az adatokat a város meglévő infrastruktúrájáról, utakról, fűtésről, közművekről, stb. A rendszer okos működésével éves szinten jelentős összegek takaríthatók meg a működés hatékonyságának és a folyamatos nyomon követésnek köszönhetően. A program a 2014-es Barcelonai világkiállításon ‘Smart City Award’-ot nyert.

Ljubljana Fórum

Az évente megrendezett 'Ljubljana Forum' a városfejlesztés nemzetközi szinten is jegyzett eseménye, amelyen a kulcs területek képviselői, városvezetők és a város használói mind jelen vannak.  A fórum fő célja, hogy összekösse, promótálja és elősegítse a jó gyakorlatok fejlesztését és konkrét alkalmazását. Az ötödik 'Ljubljana Forum' 2015 októberében került megrendezésre A városok jövője – Okos városok – Erős városok és városlakók (Future of Cities – Smart City – Empowering Cities and People) címmel.

Startup Kerekasztal Debrecen

2015. Debrecen város hatalmas lépést tett a Startup-ok támogatása felé. 2015. februárjában megalakult a Startup Kerekasztal. A kerekasztal eredményeképpen egy olyan szellemi háttér és támogató központ alakult meg, amely a Startup cégek megalakulását és fejlődését szorgalmazza. Az így létrehozott fórumon a Startup cégeknek lehetőségük van tapasztalataik megosztására is. Ennek érdekében hozta létre a város az EDC Debrecen Város és Gazdaságfejlesztési Központot, amely szintén jelentős mértékben támogatja és szorgalmazza a helyi vállalkozások fejlődését.

Startupbootcamp – Smart City & Living panel

Startupbootcamp egy globális, akcelerátorokat tömörítő szervezet, fő tevékenysége a különböző startupok összekötése saját szakterületük számukra legrelevánsabb és leghasznosabb szereplőivel. Minden évben több országban indítanak különböző területekre fókuszáló programokat, mindig globális innovációs központokban. A startupok három hónapot töltenek el itt, ahol kapcsolatba kerülnek érdeklődési területük legfontosabb mentoraival, befektetőivel és partnereivel, a világ több mint 30 országából.

“Do It in Barcelona” program

Barcelona városának programja a tehetségek bevonzására. A „Csináld Barcelonában” személyre szabott terveket kínál egy -egy tevékenység sikeres megvalósítására. Témakörök: – Emprende: új üzlet létrehozása vagy meglévő fejlesztése; Trabaja: karrier lehetőségek felfedezése Barcelonán belül; – Investiga: kutatási tevékenységek létrehozása és fejlesztése Bercelonában; – Estudia: mester- és posztgraduális képzések Barcelonában; – Instálate: támogatás a városban való megtelepedéshez, lakás és iskolák keresése.