Ausztrál napelempark

Alrendszer

Projekt Státusza

élő

Ausztrál napelempark

Az Indo-csendes-óceáni térségben jelentős energetikai átállás zajlik, és a villamos energia részaránya gyorsan növekszik. Délkelet-Ázsiában az energiakereslet évente átlagosan 6%-kal nő, és az előrejelzések szerint 2040-re 60%-kal emelkedik. A megújuló energiaforrásokból származó villamos energia iránti kereslet az alacsony költségeknek köszönhetően felgyorsul.

A Sun Cable építi a világ egyik legnagyobb megújulóenergia-infrastruktúra-projektjét, a több mint 30 milliárd ausztrál dollár értékű Australia-Asia PowerLink (AAPowerLink) projektet, amely Darwin és Szingapúr számára fog megújuló energiaforrásokból származó villamos energiát szállítani. 

A projektben közreműködő cégek, a Bechtel, a Hatch, a Marsh, a PwC Australia és az SMEC (a Surbana Jurong Group tagja) a saját területükön világelső szakértelmet nyújtó erőművet alkotnak, és a megújuló energia jövőjét fogják meghatározni Ausztráliában és az Indo-csendes-óceáni térségben.

A Sun Cable által az AAPowerLink projekt fejlesztése Ausztráliát, Szingapúrt és más ázsiai országokat regionális megújulóenergia-központokká teszi, és évtizedekre jelentős gazdasági és fenntartható energetikai lehetőségeket teremt.

Együttműködők

Bechtel
Hatch
Marsh
PwC Australia
SMEC

Helyszín

Ausztrália
Darwin
Szingapúr