ROBOT-X IPARI ROBOTTECHNOLÓGIA

A Robot-X megalakulása óta ipari automatizálással, ipari robottechnológiával foglalkozik. A konfekciómegoldások helyett azonban már a kezdetek óta nagyban saját fejlesztéseire alapoz, és ez az, ami megkülönbözteti egy hagyományos automatizálási vállalkozástól. Az innováció elsődleges célunkká vált, és büszkék vagyunk rá, hogy gyártósorainkban, gépeinkben megjelentek a mai kor legfejlettebb technológia megoldásai.

ThalesNano Energy - környezetbarát hidrogén előállítás

A ThalesNano Energy az elektrolizáló technológiák világpiacának vezető vállalataként két fő területre: a környezetbarát hidrogén előállításra és a szén dioxid átalakítására fókuszál. A cég filozófiája: az ipar szereplőit olyan innovatív megoldások révén lehet a szén-dioxid kibocsátásuk csökkentésére ösztönözni, amelyek nyereséget termelnek számukra. Elektrolizáló technológiájukat immár hat földrész több ezer vegyipari vállalata alkalmazza.

Power to Gas - karbonsemleges szintetikus földgáz előállítás

A power-to-gas (P2G) egy innovatív technológia, amely képes zöld vagy karbonsemleges szintetikus földgáz (SNG) előállítására zöld hidrogénből és szén-dioxidból. A szén-dioxid különböző forrásokból biztosítható, például biogázból, fermentációs gázból vagy erőművek és ipari üzemek füstgáz kibocsátásából. Az SNG karbonsemleges fűtési, közlekedési és ipari alkalmazási célokra is hasznosítható. Az SNG földgázhálózatba történő betáplálása az energiatárolás egyik formáját jelenti.

KÖRNYEZETTUDATOS ELŐRE GYÁRTOTT HÁZAK (ÉVOSZ-MAKÉSZ)

A MAKÉSZ tagjai Európára érvényes minősítéssel, műszaki értékeléssel rendelkező termékekből gyártják, építik a Fenntartható fejlődés elvének megfelelő, környezettudatos épületeiket. A cél, hogy minél alacsonyabb CO2 kibocsátással készült építőanyagokból, alacsony hőveszteségű, lehetőleg külső energiaigény nélkül, megújuló energiával működő épületeket valósítsanak meg. Fontosnak tartjuk, hogy a felhasznált építőanyagok minél nagyobb része természetes és újrahasznosítható alapanyag legyen, csökkentve ezáltal az épület építésénél és üzemeltetésénél keletkező ökológiai lábnyomot.

WohnderJet Agro H20 permezető rendszer

A WohnderJet Agro H20 egy olyan újgenerációs permetező rendszer, amely az agrárium szereplői számára biztosít hatékony megoldást a növényvédelem területén. A permetező fej innovatív kialakításának köszönhetően a cég a drónnal történő permetezést újabb szintre emelte. A WohnderJet technológia a szabályozott cseppképződés (CDA) elvére épít, a cseppképző folyamat minden egyes elemét uralja, homogenizálja és mikronokban mérhető precizitással teszi szabályozhatóvá.

Absolon - Tophouse öko-mobilházak

Az Absolon vállalat a TOPHOUSE előregyártott ökoházak előállításával foglalkozik. Ezek a házak költséghatékonyabbak, miközben kevés hulladékot termelnek, energiatakarékosak, és megfelelnek a környezettudatosság legszigorúbb követelményeinek. Minimális környezeti lábnyomot hagynak maguk után. A TOPHOUSE mobilotthonok számtalan alkalmazási lehetőséget kínálnak. Ideálisak állandó lakóhelynek és szezonális pihenésre is.

Graphisoft Park

A Graphisoft irodapark fejlesztése a volt Óbudai Gázgyár területén valósult meg. A fejlesztési területen a felhagyott barna övezet teljes rekultivációja megtörtént. Az új funkció kialakításával a vállalat visszaintegrálta a területet a főváros vérkeringésébe. A fejlesztés során a társaság különös hangsúlyt fektetett a fenntarthatósági szempontokra, a magas színvonalú építészeti minőségre és a természettel való harmonikus kapcsolatra.

Rakun dobozközösség

A Rakun Kft. az étel el- és kiszállításhoz használt eldobható csomagolóanyagok helyett egy, a körforgásos gazdaságnak is megfelelő, hulladékmentes ételcsomagolási rendszert kínál. A Rakun dobozok rozsdamentes acélból készülnek és cseppmentes záródást biztosítanak, akár ezerszer újratölthetőek. A dobozokat a közösséghez csatlakozó bármelyik vendéglátóhelyen használhatják a vendégek, akik a Rakun Dobozközösség nevű applikációban tudnak előfizetni a szolgáltatásra.

Resysten - higiénikus bevonatszer

A Resysten Hungary Kft. 2014-ben alakult. Hosszú évek kutatásait követően sikerült kifejleszteni egy olyan egyedülálló, tartós higiénikus bevonatrendszert, amely segít mérsékelni az érintéssel terjedő fertőzések átadásának lehetőségét. Ez egy nem látható, fotokatalitikus bevonat, ami elsővonalas védelmi rendszerként alkalmazható a fertőzések terjedése és a járvány elleni küzdelemben. Az elmúlt hét évben a technológia már számos helyen bizonyított. Több tömegközlekedési eszköz, egészségügyi intézmény, irodaház, közösségi tér, iskola, gyár, sportklub felületkezelését végezték el.