Kapcsolódó alrendszer

Okos környezet

ThalesNano Energy - környezetbarát hidrogén előállítás

A ThalesNano Energy az elektrolizáló technológiák világpiacának vezető vállalataként két fő területre: a környezetbarát hidrogén előállításra és a szén dioxid átalakítására fókuszál. A cég filozófiája: az ipar szereplőit olyan innovatív megoldások révén lehet a szén-dioxid kibocsátásuk csökkentésére ösztönözni, amelyek nyereséget termelnek számukra. Elektrolizáló technológiájukat immár hat földrész több ezer vegyipari vállalata alkalmazza.

Power to Gas - karbonsemleges szintetikus földgáz előállítás

A power-to-gas (P2G) egy innovatív technológia, amely képes zöld vagy karbonsemleges szintetikus földgáz (SNG) előállítására zöld hidrogénből és szén-dioxidból. A szén-dioxid különböző forrásokból biztosítható, például biogázból, fermentációs gázból vagy erőművek és ipari üzemek füstgáz kibocsátásából. Az SNG karbonsemleges fűtési, közlekedési és ipari alkalmazási célokra is hasznosítható. Az SNG földgázhálózatba történő betáplálása az energiatárolás egyik formáját jelenti.

Green Drops Farm - hidroponikus növénytermesztés

A termőföldek száma világszerte csökken, ugyanakkor a népesség folyamatosan nő. A vízhiány komoly problémát jelent, ehhez pedig nagyban hozzájárul a mezőgazdaság is. Mivel a Green Drops Farm Kft. termelési technológiájához nem szükséges termőföld, így egyrészt nem merül ki és nem szennyeződik a talaj, másrészt sokkal kevesebb a helyigénye is, ugyanis 72 négyzetméteren 4200 növény termelhető.

Napelemes tetőcserép

A különböző tetőfedő-anyagok közül a betoncserép gyártása az egyik legkedvezőbb energiafelhasználás és környezetterhelés szempontjából. A betont négy természetes alapanyag alkotja: mészkő, folyami homok, víz és vas-oxid. A hazai gyártás önmagában felelős lépésnek számít, hiszen a belföldi szállításnak köszönhetően a termékek útja jóval rövidebb, emiatt az a környezet számára is kevésbé megterhelő.

FLOWBOX autonóm energiagazdálkodási és optimalizálási platform

A FLOWBOX egy autonóm energiagazdálkodási és optimalizálási platform, amely elősegíti az energiatakarékosságot, a hatékonyabb működést és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését. A platform képes aktívan, autonóm módon kezelni és optimalizálni az üzemeltetési technológiákat, illetve az intelligens hálózat számára keresleti rugalmasságot biztosítani. Ez egy hardveragnosztikus rendszer, amely nem kötődik egy adott hardvergyártóhoz. Az erőteljes, hierarchikus architektúra peremhálózati megoldásokat használ, és az üzemkritikus alkalmazásokra optimalizált.

Alteo - megújuló energiatermelés

Az ALTEO Nyrt. hazai tulajdonban lévő, modern szemléletet képviselő energetikai szolgáltató és kereskedő vállalat. Üzleti tevékenysége kiterjed a megújuló és a földgáz-energiahordozókon alapuló energiatermelésre, az energiakereskedelemre, valamint a vállalatok számára történő, személyre szabott energetikai szolgáltatásokra, fejlesztésekre. A társaság ügyfelei számára megbízható, környezettudatos, a megújuló energia fenntartható hasznosításán alapuló energiaellátást biztosít.

Ausztrál napelempark

Az Indo-csendes-óceáni térségben jelentős energetikai átállás zajlik, és a villamos energia részaránya gyorsan növekszik. Délkelet-Ázsiában az energiakereslet évente átlagosan 6%-kal nő, és az előrejelzések szerint 2040-re 60%-kal emelkedik. A megújuló energiaforrásokból származó villamos energia iránti kereslet az alacsony költségeknek köszönhetően felgyorsul.

AgeVolt intelligens energiagazdálkodási rendszer

Az AgeVolt felgyorsítja az elektromos járművekre való átállást azáltal, hogy kényelmessé, elérhetővé és költséghatékonnyá teszi a töltést. A vállalat átfogó elektromosjármű-töltési ökoszisztémája okos EV-töltőkből, egy intelligens energiagazdálkodási rendszerből, valamint egy (blockchain és AI/ML alapokon működtetett) digitális platformból áll, melyek révén csökken a teljes életút költség a töltőtulajdonosok és az elektromos járművek vezetői számára, egyúttal segítve a villamosenergia-igény kiugrásainak dinamikus kiegyenlítését.

PontVelem okos program

A PontVelem Okos Program legfontosabb célja a felnövekvő generáció fenntarthatósággal kapcsolatos oktatása, a téma iránti érzékenyítése. A program fókuszában a GyűjtsVelem szelektív hulladékgyűjtés áll, kiemelten a használt elemek, kis akkumulátorok és a használt mobiltelefonok gyűjtése. A gyűjtéssel megszerzett pontokat a diákok a Pénziránytű-BankVelem Program keretében a PontBankban gyűjtik és kezelik, megismerkednek a banki, pénzügyi alapfogalmakkal. A pontok felhasználása, beváltása során hangsúlyosan megjelenik a SegítsVelem karitatív gondolat, hogy adni jó. A PontVelem Nonprofit Kft.