CITYLAB

CITYLAB

A városi térségekben az árukkal, a hulladékkak és a szolgáltatásokkal kapcsolatos szállítás megterhelő forgalmat és negatív környezeti hatásokat eredményez, emiatt költséghatékony és fenntartható megoldásokra van szükség a közlekedésben. A CITYLAB projekt feladata olyan ismeretek és megoldások kidolgozása, amelyek a károsanyag-kibocsátás mentes városi logisztika stratégiák, intézkedések és eszközök korszerűsítésére és bevezetésre fókuszál. A projekt négy beavatkozási pontra összpontosít: nagymértékben széttöredezett "utolsó kilométeres" szállítások a városközpontokban; nagy árufuvarozók és közigazgatási szervek; városi hulladék szállítása és újrahasznosítása; logisztikai létesítmények és raktárak.
A CITYLAB céljai az alapvető ismeretek és megértési folyamatok tökéletesítése az árufuvarozási és szállítási területeken, amelyek eddig túl kevés figyelmet kaptak; teszteljenek és megvalósítsanak hét innovatív megoldást, amelyek ígéretesek a forgalomra, a külső hatásokra és az üzleti jövedelmezőségre gyakorolt hatás szempontjából, és nagy potenciállal rendelkeznek a jövőbeli növekedésre; létrehozzanak egy platformot  a támogatott megoldások terjesztésére.
A CITYLAB magja olyan városi laborok csoportja, ahol a városok az innováció és a megvalósítási folyamatok elősegítéséért működnek, hozzájárulva a hatékonyság növeléséhez és a fenntartható városi logisztikához. A különböző városi laborok között fontos folyamat a tapasztalatok kicserélése, és olyan módszertanok kidolgozása, ahol megvalósulhat a városok és a vállalatok közötti kivitelezési megvalósítások. Az eredmények magukban foglalják a legjobb útmutatók az innovatív megközelítések bemutatását. A CITYLAB megalapozza a költséghatékony politikák és megvalósítások bevezetését.

Együttműködők

Helyszín

Norvégia
Olaszország
Róma
Hollandia
Amszterdam
Belgium
Brüsszel
Egyesült Királyság
London
Egyesült Királyság
Franciaország
Párizs