Utrecht Merwede városrészének barnamezős, fenntartható megújítása

Merwede Utrechtnek, Hollandia egyik leggyorsabban növekvő városának egy városrésze. Ez egy felhagyott ipari terület, mely jelenleg egy olyan átalakítási folyamaton megy keresztül, ami a tiszta és megosztáson alapuló közlekedési módokat helyezi a hagyományos autós közlekedés elé. A munkálatok 2020-ban kezdődtek, a projekt körülbelül 12000 ember számára biztosít majd fenntartható lakhatást (az első lakók várhatóan 2024-re költözhetnek be). Merwede új negyedében a lakosok minden szolgáltatást gyalog vagy kerékpárral is elérhetnek majd.

Szabihíd

A Szabihíd, egy olyan ingyenes kulturális rendezvény, amely lehetőséget ad a Szabadság híd gyalogos használatára, közelebb hozza az embereket a városhoz és folyóhoz, valamint a köztereinkben rejlő lehetőségeket mutatja meg.

Rotterdam M4H kikötői területének barnamezős fejlesztése

Rotterdam város önkormányzata és a Rotterdami Kikötői Hatóság (Port Authority) célja ezen projekt keretében az M4H (Merwe-Vierhavens, egy 100 éves - ma is használatban lévő - kikötőterület Rotterdam városában, mely erősen szennyezett talajú barnamezős terület) innovatív lakó-munkakörnyezetté való fejlesztése, amely vonzóvá válhat az innovatív feldolgozóipari tevékenység számára, valamint lakossági, kulturális, vendéglátóipari, sport és oktatási vegyes felhasználásra egyaránt.

Rotterdam, a sétálható város

Rotterdam történelmi központját a II. világháború után újjá kellett építeni. Akkoriban a tervezők a belvárosra nem, mint lakhelyre gondoltak, hanem mint ahová az emberek dolgozni és vásárolni járnak. Ennek köszönhetően rengeteg magas épületet húztak fel és széles utak létesültek az autók számára. Az elmúlt évtizedekben a városvezetés azonban rájött, hogy ez tarthatatlan és elkezdtek „gyalogosbarát”, „emberbarát” léptékben tervezni: elkezdték fejleszteni a kerékpáros infrastruktúrát, csökkentették az autósforgalmat, új lakóegységeket hoztak létre, stb.

Lyoni rakpart-rehabilitáció

A franciaországi Lyonban a folyó keleti partja átalakult, és a korábbi kikötőkből és parkolókból álló partszakasz változatos, zöld találkozóhellyé alakult. A 10 hektáros terület körülbelül 5 km hosszú folyóparti szakaszon terül el. A "Berges de Rhône" (Rhône part) fejlesztését a helyi önkormányzat kezdeményezte egy építészeti pályázat meghirdetésével.

Kabelwerk – modern lakásépítési projekt egy korábbi ipari területen

A "Kabelwerk" (korábbi nevén "Kabel- und Drahtwerke AG") 100 éven át a kerület egyik vezető vállalata és legnagyobb munkaadója volt. A vállalat 1997 decemberében történt bezárása nagyszabású tervezési és lakossági részvételi folyamatot indított el Bécs városa és Meidling kerület irányításával. A helyi lakosokat már 1996. május 30-án meghívták egy műhelymunkára és együttműködésre kérték fel őket. A „Milleniumi műhelymunkát” később egy nagy visszhangot kiváltó kiállítás is dokumentálta.

WohnderJet Agro H20 permezető rendszer

A WohnderJet Agro H20 egy olyan újgenerációs permetező rendszer, amely az agrárium szereplői számára biztosít hatékony megoldást a növényvédelem területén. A permetező fej innovatív kialakításának köszönhetően a cég a drónnal történő permetezést újabb szintre emelte. A WohnderJet technológia a szabályozott cseppképződés (CDA) elvére épít, a cseppképző folyamat minden egyes elemét uralja, homogenizálja és mikronokban mérhető precizitással teszi szabályozhatóvá.

Hellovelo - elektromos kerékpárflotta bérlés

A Hellovelo Zrt. elektromos rásegítésű kerékpárokra specializálódott flottakezelő. A Hellovelo Zrt. lehetővé teszi a munkaadók számára, hogy magas árkategóriájú, prémium elektromos kerékpárokkal bővítsék a juttatásaik körét. Az elektromos kerékpárok innovatív módon támogatják a környezetvédelmet és a dolgozók egészségét, ugyanakkor költséghatékony megoldást jelentenek az autóflottához képest. A Hellovelo Zrt. biztosítja ehhez a járműparkot és elvégzi azok folyamatos karbantartását.

TIER - elektromos járműmegosztás

A TIER Mobility Európa vezető megosztott mikromobilitási szolgáltatója. A társaság célkitűzése a közlekedés értékalapú megújítása. A TIER elektromos járművek széles választékát kínálja az e-rollerektől az e-kerékpárokon át az e-robogókig. A vállalat ezzel segíti csökkenteni a városokban az autók használatát. A TIER szolgáltatásai jelenleg 16 európai és közel-keleti ország több mint 155 városában érhetőek el. A TIER működése 2020 óta klímasemleges.

AgeVolt intelligens energiagazdálkodási rendszer

Az AgeVolt felgyorsítja az elektromos járművekre való átállást azáltal, hogy kényelmessé, elérhetővé és költséghatékonnyá teszi a töltést. A vállalat átfogó elektromosjármű-töltési ökoszisztémája okos EV-töltőkből, egy intelligens energiagazdálkodási rendszerből, valamint egy (blockchain és AI/ML alapokon működtetett) digitális platformból áll, melyek révén csökken a teljes életút költség a töltőtulajdonosok és az elektromos járművek vezetői számára, egyúttal segítve a villamosenergia-igény kiugrásainak dinamikus kiegyenlítését.