Sejong

Sejong

Sejong városa Koreában található és az okos város nemzeti mintája. Körülötte gyönyörű természeti környezet terül el, a Happy City Miho folyó és a Geum folyó találkozásánál. 

A város életterei hét innovációs tényezőre lettek optimalizálva: mobilitás, egészségügy, oktatás és munkahelyek, energia és környezet, kormányzás, kultúra és vásárlás, valamint élet és biztonság. A terület integrált városüzemeltetési rendszerrel működik, amely az adatáramláson alapul, az adatok előállításától az adatgyűjtésig, feldolgozásig, elemzésig és felhasználásig.Ezen keresztül a városi adatok megnyílnak és felhasználásra kerülnek a polgárközpontú kormányzás kiépítése és új üzleti modellek létrehozása érdekében, így a város adatalapú fenntartható innovációs ökoszisztémává válik.

Sejong nemzeti kísérleti intelligens település olyan város, amelyet a polgárokkal együtt hoztak létre a tervezéstől a működtetésig. A negyedik ipari forradalomhoz kapcsolódó technológiákat szabadon be tudja mutatni és integrálni a fejlesztési tervekkel nem rendelkező helyszíneken. Emellett fő célja, hogy bemutassa a jövő intelligens városának vezető modelljét egy olyan innovatív ipari ökoszisztéma létrehozásával, amely képes kreatív üzleti modelleket is megvalósítani. 

Együttműködők

Helyszín

Dél-Korea
Sejong