Kapcsolódó alrendszer

Okos kormányzás

MindSphere City Graph platform

A Siemens és a Microsoft az ügyfelekkel együttműködve szeretné kezelni az alapvető városi kihívásokat. Ennek érdekében hozták létre a MindSphere City Graph-ot, egy nyílt városi platformot, amely támogatja a várostervezés digitális modelljeit, és gazdag környezetet biztosít a városi alkalmazások új generációjának.

Tengah – a jövő városa

Tengah lesz Szingapúr első okos és fenntartható városa, zöld megoldásokkal és intelligens technológiákkal. 

Hatalmas, napenergiával működő légkondicionáló egységek telepítése, vákuumos földalatti szemétgyűjtés bevezetése, földalatti utak létrehozása elektromos járművek számára, városi kertgazdaságok kialakítása és zöld építészet. Csak egy pár példa kiemelve a szingapúri Tengah városnegyedben történő fejlesztésekből.

IREN2 - Jövőbeli életképes hálózatok a megújuló energiarendszerek integrálásáért

Az IREN2 részeként a Siemens és konzorciumi partnerei új típusú hálózati struktúrákat és működési módjaikat vizsgálják műszaki és gazdasági szempontok alapján. A cél annak kiderítése, hogyan lehet az elosztott villamosenergia-termelést és további részeket magában foglaló energetikai rendszereket technikailag és gazdaságilag optimalizálni. Ezenkívül a mikrohálózatokat - intelligens, önálló regionális villamosenergia-elosztó rendszereket - szigeti hálózatokként próbálják ki, valamint azok használatára és működésére „topológiai erőművekként” tekintenek.

Intelligens közvilágítás

Az Intelligens közvilágítás projekt célja, hogy megvizsgálja, hogyan lehet a meglévő közvilágítási hálózatot továbbfejleszteni az adatok összegyűjtésére és felhasználására. A projektben is feltárták, hogyan lehet megosztani az adatokat és hozzáférhetővé tenni az információkat.

A projekt fő célkitűzései a következők voltak:

Glasgow Operációs Központ

A Glasgow Operációs Központ egy korszerű integrált forgalmi és közbiztonsági irányítási rendszer, amelyet az Innovate UK támogatásával hoztak létre. Az új központ egyesíti a köztéri CCTV rendszert, a városi tanács múzeumainak és művészeti galériáinak biztonságát, a forgalomirányítást és a rendőrség hírszerzését.

Nagyteljesítményű önvezető elektromos utcaseprő

A finn utcakarbantartó technológiai fejlesztő, a Trombia Technologies piacra dobta az első nagyteljesítményű autonóm, elektromos utcaseprőjét Helsinkiben.

A Trombia Free tisztítóeszközök a jelenleg rendelkezésre álló nehéz szívó seprő technológiákhoz szükséges energia kevesebb mint 15% -át használják fel. A vállalat évente hárommillió tonna szén-dioxid kibocsátást kíván csökkenteni.

RoadBotics

A RoadBotics lehetőségeket nyújt a közösségeknek, hogy objektív, adatközpontú döntéseket hozzanak útjaikkal és infrastruktúrájukkal kapcsolatban.

Automatizálják az ellenőrzéseket és hasznosítható adatokat állítanak elő az úthálózatokról, ideértve az egyes vészhelyzetek azonosítását, például a kátyúkat vagy a feltöredezett aszfaltot. Részletes térképeik, elfogulatlan értékeléseik és gyakorlati eszközeik időt és adófizetői dollárokat takarítanak meg több száz közösség számára az Egyesült Államokban és szerte a világban.

 

Desa Digital (Digitális Falu)

A Nyugat-Jávai kormány a technológia nagyobb mértékű alkalmazását veti be, annak érdekében, hogy fejlessze a kormányzást, a közszolgáltatásokat és a lakosok életszínvonalát Indonézia legnépesebb tartományában. Kihívásokkal teli küldetés ez, mivel a nyugat-jávai lakosok túlnyomó része vidéki területeken él, egészen pontosan 5 312 falu van a területen, ahol korlátozott a technológiához való hozzáférés, néhányban internetkapcsolat sem áll rendelkezésre. A Digitális Falu program Nyugat-Jáva kormányzását és közszolgáltatásait hivatott digitalizálni, különös tekintettel az elzárt falvakra.