Kapcsolódó alrendszer

Okos kormányzás

Sencsen okos város

Sencsen, a dél-kínai Guangdong tartomány technológiai erőműve az elmúlt években digitalizálta a legtöbb kormányzati ügyintézést, mivel Kína az intelligens városfejlesztések terén halad előre.

A mesterséges intelligencia és a nagyméretű adatok átalakították a helyiek és a kormányzat közötti interakciót, és az innováció élére olyan technológiai óriások álltak, mint az Alibaba, a Tencent és a Ping An Smart City.

Katar

Az Ooredoo Katar egyetértési megállapodást írt alá a Siemensszel és a Microsofttal a digitális megoldások fejlesztéséről, hogy Katar-szerte intelligens városi megoldásokat fejlesszenek ki.

A megoldásokat elsősorban a különböző piaci szegmensekben - jellemzően a városokban, épületekben, közművekben és iparágakban - az intelligens infrastrukturális alkalmazások kiszolgálására fogják használni.

Aqkol

Kazahsztán területén egy okos várost hoztak létre, melynek neve Aqkol és Nur-Sultantól 100 kilométerre található. Lépésről lépésre, jelenleg alakul át okos várossá.

Aqkolban 14 000 lakos él. 2005-ben itt helyezték üzembe a Kazahsztánban működő első űrjármű-komplexumot. A Tengri Lab főigazgatója, Alimzhan Yesetov tájékoztatása szerint a város digitalizálása tavaly tavasszal kezdődött.

Nanjing: okos közlekedési rendszer

Nanjing, Kína egykori fővárosa, Kína 20 legnagyobb városa közé tartozik, lakossága valamivel több mint 8 millió fő. A forgalom nagysága is óriási.

A város úthálózatán mintegy 10 000 taxi, 7 000 busz és 1 millió személygépkocsi közlekedik.

A forgalom nagyságával való megbirkózás érdekében Nanjing egy újgenerációs intelligens közlekedési rendszert fejlesztett ki, amely érzékelők és rádiófrekvenciás azonosító (RFID) chipek használatával folyamatos adatfolyamokat generál a város közlekedési rendszereinek állapotáról.

City Brain

A Hangzhou City Brain rendszere egy olyan intelligens városi platform, amelynek célja a városirányítás javítása többek között a big data, a felhőalapú technológia és a mesterséges intelligencia felhasználásával,.

A rendszert először a város forgalmi torlódásainak enyhítésére fejlesztették ki, és Hangzhou lett az első kínai város, amely rendszere pontosan kiszámítja az úton lévő autók számát.
Az intelligens városi rendszer nagymértékben enyhítette Hangzhou forgalmi torlódásait, és a kínai városok között a forgalmi dugók rangsorában a 2. helyről a 35. helyre esett vissza.

The line

A THE LINE egy olyan civilizációs forradalom, amely az embert helyezi előtérbe, példátlan városi életérzést nyújtva, miközben megőrzi a környező természetet. Újradefiniálja a városfejlesztés koncepcióját és azt, hogy a jövő városainak hogyan kell kinézniük.

Sejong

Sejong városa Koreában található és az okos város nemzeti mintája. Körülötte gyönyörű természeti környezet terül el, a Happy City Miho folyó és a Geum folyó találkozásánál. 

The Orbit - újgenerációs kisvárosi közösségfejlesztés zöldmezős beruházással a vidéki Kanadában

Az Orbit egy "újgenerációs közösség víziója", amely új technológiák egész sorával fogja átalakítani Innisfil, az Ontario tartományban található 43 000 lakosú mezőgazdasági várost. "Az Orbit egy olyan innovatív közösség, ahol a kisvárosi és vidéki életstílus a városi élet előnyeivel és tulajdonságaival együtt él" - áll a fejlesztő cég közleményében.

New York háromdimenziós városmodellje

A virtuális 3D-s városmodellek a városokon belüli releváns entitások térbeli reprezentációját jelentik. A 3D-s városmodelleket hagyományosan számos alkalmazási területen használják, mint például a várostervezés, a navigáció, a turizmus, a katasztrófavédelem, a képzési szimuláció vagy akár a játékok. Ezen alkalmazási területek többségénél a 3D-s vizualizáció a legfontosabb. Ebben a projektben New York város (NYC) szemantikus 3D-s városmodelljét hozták létre a NYC nyílt adatportálon rendelkezésre bocsátott adatkészletek alapján.