Stockholm okos város stratégiája

Stockholm okos város stratégiája

Stockholm városa okos várossá kíván válni, ennek a víziónak az eléréséhez a különböző digitalizációs projektek ösztönzését, irányítását és koordinálását célozza meg. A megvalósítás lépéseit tartalmazza a "Stratégia Stockholm mint okos és összekapcsolt város" dokumentum, illetve a város frissen megjelenő digitalizációs programja. Már jelenleg is számos helyi tevékenység és projekt szolgál jó példaként, melyek okosabbá teszik a várost. A stratégia, valamint a digitalizációs program megvalósítása során természetesen építeni fognak ezekre a Stockholmban már megvalósult, illetve folyamatban lévő eredményekre. Az új befektetések esetében pedig azoknak az embereknek a szükségletei állnak a középpontban, akik a városban élnek, vagy dolgoznak, esetleg csupán látogatóként keresik fel azt.

Ahhoz, hogy Stockholm okos és összekapcsolt várossá váljon, három tényezőt állítottak a középpontba, az innovációt, a nyitottságot és az összekapcsolhatóságot. Amennyiben a várost fenntarthatóvá lehet tenni a következő négy területen: gazdasági, ökológiai, demokratikus és szociális fenntarthatóság, úgy elérte a célját: egy olyan Stockholmot, mely mindenki számára azonos lehetőségeket nyújt.

Az okos és összekapcsolt város stratégiájának kidolgozását a lakossággal, az akadémiai szférával és a gazdasági szereplőkkel közösen végezték, gondosan tanulmányozva és elemezve a globális urbanizációs folyamatokat is.

Együttműködők

Helyszín

Svédország
Stockholm