Kapcsolódó alrendszer

Okos életkörülmények

Kamerarendszer kiépítése Csemőn

A településen térfigyelő kamerarendszert építettek ki az Invitech Zrt. segítségével, hat kamerát helyeztek el öt különböző helyszínen. A kamerák képe felhő alapon adatközpontban tárolódik, melyhez az Invitech Zrt. az együttműködési szerződés megkötését követően a Rendőrség számára közvetlen elérést biztosít, ezzel is elősegítve a rendkívül gyors visszakeresést, és felderítést.

Szomszéd Vigyázó Szolgálat

Szárligeten és Diósdon is létrejött az úgynevezett Szomszéd Vigyázó Szolgálat, amely létrejötte után a bűnözés drasztikusan lecsökkent a faluban. Nincs szükség magas költségű riasztóberendezésekre, vagy nyomógombos készülékekre, arra a régi és egyszerű ötletre épül, hogy az emberek figyelnek egymásra, családtagjaikra, szomszédjaikra, közvetlen környezetükre.

EQRNet -földrengés érzékelő

A Canterbury Seismic Instruments (CSI) olyan megfizethető modellt hozott létre, amely ösztönzi az emberek és a vagyon védelmét a bérbeadók, a létesítménykezelők, a mérnökök, az épülettulajdonosok, a Polgári védelem és a Katasztrófavédelem, a háztulajdonosok és a lakosság körében. Biztosítja az értékes adatszolgáltatás lehetőségét, amelyeket ipari fejlesztésekhez és tudományos kutatásokhoz használhatnak fel.

Napelemes szivattyú

A többlet csapadékvíz elvezetésére szereltek fel egy innovatív napelemes átemelő szivattyút a Kártya utca végében. . A patak árvizeitől és Rózsavölgy legmélyebb pontjaként a mindenhonnan odaáramló csapadékvizektől ez az utca szenvedett a legtöbbet. Az útfelület és a járda faltól falig megújult, és a patak felé sikerült az évek óta ideiglenes homokzsákvédelmet állandó, környezetbe illő védműre cserélni.

Baracs - Közbiztonsági rendszer (Helpynet)

Helpynet okostelefonos alkalmazás működik Baracson. A HelpyNet egy segítségkérő és bejelentő szolgáltatás: egy kapcsolattartó  alkalmazás, amin keresztül a felhasználók közvetlenül értesülhetnek, értesíthetnek és segíthetnek.
A lakosság számára ingyenesen elérhető vészjelző és segítségkérő rendszer, amely összehangolja a település érdekében tenni akaró szervezetek munkáját. Rugalmassága révén könnyen illeszthető a meglévő közbiztonsági rendszerekhez.

Ceglédbercel, az okos falu

Ceglédbercel a Duna-Tisza közén, Pest megyében, Budapesttől mintegy 60 kilométerre található település, amelyet több mint négyezren laknak. A község egyfajta mini régiós központ kíván lenni a térségben, ezért is szeretnének mielőbb látványos fejlődést elérni, ebben az Invitech Solutions nyújt nekik segítséget.

Solarway okos zebrák

A Pearl Enterprises Kft. elsődleges céljaként fogalmazta meg a biztonságos közlekedés elérését. A LighMark sorozat termékeivel (elsődlegesen az S2X) megtalálta a lehető legoptimálisabb sáv és figyelmeztető jelzést: a fényt. A rendszer nagyban növeli a gyalogosok, kerékpárosok és motorosok védelmét, mivel az ember érzékszervei a fényre reagálnak a legjobban. A termék használatával a forgalomban résztvevők egyből felismerik, hogy gyalogosátkelőhellyel vagy kerékpárúttal kerülnek kapcsolatba.

HelpyNet applikáció

A HelpyNet egy innovatív, ingyenes, mobilapplikáció alapú kapcsolattartó rendszer, amely megoldást jelent minden helyzetben: legyen szó segítségkérésről, hibabejelentésről, vagy egy helyi szolgáltatással kapcsolatos tájékoztatásról.

Bosch eBabakocsi

A Bosch babakocsik számára kialakított meghajtórendszere egy olyan high-tech megoldás, amely a kényelem és a biztonság új színvonalát biztosítja. A Bosch eStroller rendszer elemeit arra tervezték, hogy tökéletesen működjenek együtt. A rendszer a hátsó tengelyre erősített két elektromos motorból, egy elektromechanikus fékből, egy akkumulátor egységből (eltávolítható lítiumion akkumulátor) és egy okostelefonos applikációból áll. Ez fokozott védelmet biztosít a kisbaba számára, és nagyobb kényelmet a felhasználónak.

Okos riasztó rendszer időseknek

Az idősek lakásaiba érzékelőket helyeznek, hogy segítsék az idősek mozgásának megfigyelését, ha bármilyen szabálytalan mozgást észlelnek (például ha egy ideig nem észlelnek mozgást), figyelmeztetik az ápolókat.
2016 áprilisában a Yuhua régió körülbelül 3200 háztartásának lakosai voltak jogosultak részt venni egy tesztüzemen, ahol otthonaikat okos eszközökkel szerelhették fel. A rendszer a tesztüzem alatt bevált, megbizonyosodtak arról, hogy egy nem-tolakodó, kontakt-nélküli olcsó módszert fejlesztettek ki, amely időben riaszt.