Kapcsolódó alrendszer

Okos életkörülmények

Drónok általi fertőtlenítés

Karimnagar önkormányzata bevetette a Marut Drones által fejlesztett fertőtlenítő drónt Mukarumpur környékének fertőtlenítésére, ahol több koronavírus-fertőzöttet azonosítottak. Egyéb helyeken is fertőtlenítettek a kerületben, például a kórházat, buszállomást vagy a piacokat.

CoVER platform

A CoVER (COVID-19 vészhelyzeti platform) egy integrált vezérlő és irányító központ a válságkezeléshez.
A CoVER a mesterséges intelligenciát használja fel ahhoz, hogy a platform prediktív elemző motorját működtesse. A járvány kitörésétől kezdve gyűjti, elemzi és vizualizálja az adatokat, annak érdekében, hogy azonosítsák a fontos mintákat és trendeket. A minták felismerése segít a következő gócpontok előrejelzésében, ezáltal idejében végrehajthatóak a megfelelő megelőzési stratégiák.

Digitális Hasuri

Az 1000 lelket számláló Hasuri Ausanpur községében 23 helyen szereltek fel  Wi-Fi hotspotokat és CCTV kamerákat. A falu egy weboldallal is rendelkezik, amely többek között az egész település térinformatikai térképét is tartalmazza - mezőgazdasági földterület, legelő, úthálózatok és csatornák.

RiverEdge okos park

A River Edge Park egy élénk, egész éves koncerthelyszín, a Fox folyó mentén, egy háztömbnyire, a belvárostól és pár perce a vasútállomástól. A folyó melletti sétányok, kerékpárutak mellett a park még egy mólóval is büszkélkedhet. A város elkötelezte magát a park infrastruktúrájának technológiával való megtöltése mellett, annak érdekében, hogy pontosabban nyomon követhessék a rendezvényeken a tömeg számának alakulását, jobb biztonságot nyújthassanak, valamint figyelemmel kísérhessék a parkolás biztonságát és elérhetőségét.

Mobil jegyrendszer Japánban

A Masabi, a Software-as-a-Service (SaaS) jegyrendelést és fizetést a tömegközlekedésben megteremtő vállalat, valamint a Jorudan, Japán vezető úttervezési szolgáltatása, elindította a mobil jegyvásárlást a Jorudan alkalmazáson belül. Japán-szerte több mint 10 millió felhasználó tervezheti meg utazását, foglalhatja le üléseit és vásárolhat Syoei Express buszjegyeket közvetlenül a Jorudan Norikae Annai alkalmazásból. A felhasználók a telefonjuk segítségével fizethetnek az autóbuszjáratokon.

Okos figyelmeztetési rendszer az elárasztott utakról

Az Okos figyelmeztetési rendszer az elárasztott utakról (FRSWS) projekt okos technológiát alkalmaz, annak érdekében, hogy javítsa a közúti biztonságot az áradások során. Az FRSWS minimálisra csökkenti annak kockázatát, hogy a járművezetők véletlenül az elárasztott utakra vezessenek. Olyan előzetes figyelmeztető táblákat használnak, amelyek csak árvízviszonyok esetén jeleznek.

Huawei Okos Forgalomirányítási Megoldás

A Huawei Okos Forgalomirányítási Megoldása három szolgáltatási szituációra összpontosít: közlekedési szabályok betartatása, járművek ellenőrzése valamint a forgalomkezelés.

Ezek a funkciók lehetővé teszik a városvezetés számára, hogy biztonságos, rendezett és gördülékenyen működő városi közlekedési környezetet építsenek ki.

Közlekedési szabályok betartatása: A mesterséges intelligencia a közlekedési szabálysértések azonosítására, pillanatképek készítésére, áttekintésére és büntetésére szolgál.

Jármű ellenőrzés: A gyanús vagy bűnügyi járművek nyomon követése.