Digitális Falvak projekt

Digitális Falvak projekt

A „Digitális falvak” projektet a Rajna-vidék – Pfalz Belügyminisztérium és az IESE kezdeményezték 2015 nyarán. A nyílt innovációs pályázat keretein belül kérték fel az önkormányzatok egyesületeit, hogy nyújtsák be projektötleteiket az "életminőség fejlesztése a környéken, digitális szolgáltatások révén" témakörben. Ezt követően a politikai, társadalmi és a kutatási szakértőiből álló független zsűri Eisenberg, Göllheim és Betzdorf-Gebhardshain közösségek egyesületeit választotta nyerteseknek.

A projekt fő célkitűzései:

1. Innováció az okos vidéki ökoszisztémán belül. Az ökoszisztéma fő alkotóelemei a közösség, a domain-specifikus szolgáltatások (pl. közlekedés, egészség stb.), egy műszaki platform, az alapinfrastruktúra és ezen rétegek a szervezése.

2. Ágazatközi megoldások fejlesztése: a vidéki térségekben a digitális megoldások fenntartásához és működtetéséhez ágazatközi megoldásokra van szükség.

3. Együttműködési kultúra létrehozása a lakosok, a helyi hatóságok és a helyi ipar között: Az élő laboratóriumi megközelítés alkalmazása az érdekelt felek közötti együttműködés elősegítésére, innovatív megoldások létrehozására

4. Fenntartható megoldások építése.

5. Megfizethető digitális megoldások fejlesztése.

Együttműködők

Ministerium des Innern und für Sport Rheinland-Pfalz
Entwicklungsagentur Rheinland-Pfalz

Helyszín

Németország
Eisenberg
Németország
Göllheim
Németország
Betzdorf-Gebhardshain