FluxJet

FluxJet

Egy kanadai startup nemrégiben bemutatta repülőgép-vonat hibridjét, amely állításuk szerint alapjaiban alakíthatja át az utazást. A teljesen elektromos FluxJet több mint 621 mérföld/órás, azaz 999 kilométer/órás emissziós sebességgel tud majd szárnyalni.

A szárnyak nélküli repülőgép – ahogy a cég nevezi – az érintésmentes erőátvitellel és egy csomó technológiai innovációval hozza létre szédítően gyors tempóját. A legutolsó információk szerint, egyszerre ötvennégy utast és két kerekesszéket tud szállítani, emellett négy csomagtartóval is felszerelik, amibe tíz tonnányi rakomány is elférhet. A TransPod vonalnak kulcsfontosságú helyeken és nagyobb városokban lesznek állomásai. A járatok várhatóan kétpercenként fognak indulni, a jegyek pedig állítólag körülbelül negyvennégy százalékkal kerülnek kevesebbe, mint a repülők esetében.

A cég nemrég egy kicsinyített FluxJetet is bemutatott egy torontói rendezvényen, hogy szemléltesse képességeit. A demómodell felszállási és leszállási manővert hajtott végre.

 

Együttműködők

Helyszín

Kanada