Okos városok felfedezése - ismeretterjesztő könyv gyerekeknek

Okos városok felfedezése - ismeretterjesztő könyv gyerekeknek

Jonathan Reichental, egy egykori városi CIO (informatikai igazgató) közreműködésével készült új, gyermekeknek szóló könyv, melynek célja az aktív polgárok és közösségi vezetők következő generációjának inspirálása. Reichental Palo Alto városának informatikai igazgatója volt, mielőtt elment tanítani, valamint megírta a Smart Cities for Dummies című könyvet. A szerző korábban nem gondolt arra, hogy gyermekkönyvet írjon, de amikor Brett Hoffstadt, a könyv társszerzője kapcsolatba lépett vele, "azonnal értelmet nyert az ötlet".

"Ez egy szuper lehetőség arra, hogy megszólítsuk a gyerekeket életük korai szakaszában, hogy megismertessük őket olyan dolgokkal, mint a környezetvédelem, az energia és a hulladékgazdálkodás megoldásai, és hogy olyan dolgokról beszéljünk, mint a korlátozott vízkészletek" - mondta Reichental.

A szerzők együttműködtek amerikai és európai tanárokkal a könyv írása alatt, hogy visszajelzést kapjanak, és a tantervi igényekhez igazítsák művüket.

A technológiai kérdések mellett a szerzők az emberi oldalra is nagy hangsúlyt fektetnek, nemzetközi szereplőkkel, akik végigvezetik a gyerekeket a könyvben, az emberekre és a munkahelyekre is kitérve. A könyvben gyakorlati feladatok is találhatók, betekintést nyújtva néhány olyan döntésbe, amelyekkel a polgármestereknek is meggyűlik a baja.

Bár a könyv fő célja, hogy a gyerekek fantáziáját felébressze a jobb városok iránt, Reichental elmondta: "Talán van egy polgármester vagy városvezető, aki azt mondja 25 év múlva: 'A városok jövőjéről szóló gyermekkönyv nagyon megihletett'". Ez hihetetlen eredmény lenne".

Együttműködők

Helyszín

Amerikai Egyesült Államok