Kapcsolódó alrendszer

Okos emberek

Life by KaiOS

A KaiOS Technologies létrehozta a Life alkalmazást, amelyet KaiOS által üzemeltetett okos funkciókkal ellátott telefonokon lehet alkalmazni az otthoni oktatás egyik eszközeként. Afrikában számos országban elérhető, mint például Nigérában, Ugandában, Ruandában és a Dél-Afrikai Köztársaságban.

Desa Digital (Digitális Falu)

A Nyugat-Jávai kormány a technológia nagyobb mértékű alkalmazását veti be, annak érdekében, hogy fejlessze a kormányzást, a közszolgáltatásokat és a lakosok életszínvonalát Indonézia legnépesebb tartományában. Kihívásokkal teli küldetés ez, mivel a nyugat-jávai lakosok túlnyomó része vidéki területeken él, egészen pontosan 5 312 falu van a területen, ahol korlátozott a technológiához való hozzáférés, néhányban internetkapcsolat sem áll rendelkezésre. A Digitális Falu program Nyugat-Jáva kormányzását és közszolgáltatásait hivatott digitalizálni, különös tekintettel az elzárt falvakra.

Will, a digitális tanár

A mesterséges intelligenciával foglalkozó vezető vállalattal, a Soul Machines-szel együttműködésben a Vector létrehozta a Willnek elnevezett „digitális tanárt”. Willt a „Légy fenntartható az energiával” nevű díjnyertes iskolai programban próbálták ki először, amely lehetőséget a Vector aucklandi villamosenergia-hálózatának iskolái számára ingyenesen biztosítottak.

eKool (eIskola)

Az eKool egy könnyen használható információs rendszer, ahol a tanulók, a tanárok, a szülők és az iskola vezetősége könnyen kommunikálhatnak és tájékozódhatnak.  Az eKool hozzáférhetővé teszi az iskolai információkat otthoni használatra, csökkenti a tanárok és az iskolavezető szokásos munkáját, és az iskolára vonatkozó statisztikai adatokat is közzéteszi az önkormányzatok számára. A szülők pontos információkat kaphatnak gyermekeik jegyeiről, értesítésekről, a hiányzá

Könyvtár parkok

Az 1990-es években Medellínt a világ egyik legveszélyesebb és erőszakosabb városának tartották. Azóta a város társadalmi, gazdasági és kulturális átalakuláson ment keresztül. A könyvtári parkok célja Medellín egyenlőtlenségeinek kezelése. Alapvetően a létesítményeket úgy tervezték, hogy az embereket, elsősorban a fiatalokat, becsalogassák az utcákról. A fiatalok odavonzását a filmek bemutatásával, kiállítások és színházi produkciók rendezésével érték el, valamint a helyi tehetségeknek is lehetőséget adnak a fellépésre.

IEEE Okos Falu

Az IEEE Smart Village (ISV) egyedülálló megközelítéssel támogatja a világ energiaszegényebb közösségeit azáltal, hogy átfogó megoldást kínál a megújuló energia, a közösségi alapú oktatás és a vállalkozói lehetőségek ötvözésével. AZ ISV olyan közösségi vállalkozók által kidolgozott hiteles üzleti tervek számára nyújt alapfinanszírozást, amelyek jelentős számú ember életére vannak hatással a villamosság, az oktatás vagy a munka területén. Az Alapítvány sikeres projekteket folytatott és jelenleg is folytat Nigériától Himaláján keresztül és a Galapagosig.

ENERGIA@ISKOLA projekt

ENERGIA@ISKOLA: energia optimizáció és viselkedés változás Közép-európa iskoláiban, egy Interreg Közép-Európa Program által finanszírozott együttműködési projekt,amelynek célja,hogy energiahatékony iskolák megvalósításával fejlessze az állami szektor kapacitását.Az Interreg CENTRAL EUROPE program erősíti a regionális innovatív fejlesztések megvalósítását, hozzájárul  a  szén-dioxid-kibocsátás  csökkentéséhez, a természeti és kulturális erőforrások védelméhez,  valamint  a  közlekedés  és  a  mobilitási képesség  fejlesztéséhez.

Riihimäki, a robotika fővárosa

A 20 ezer fős Riihimäki okos specializációra támaszkodva emelte ki a digitalizáció és robotika adaptációját a helyi vállalkozások, a helyi társadalom, az oktatási környezet és a városi szolgáltatások általános versenyképességének javítására. A robotikát általános stratégiai irányként határozta meg a városvezetés, elkötelezve magát a hosszú távú fejlesztésre és megvalósításra, az élet- és munkakörülmények széles skáláján. Az európai egységes piac lehetőségeit kihasználva pedig új vállalkozásokat vonzottak a városba.

Climate Ecuity Eszköztár

 A Climate Ecuity Eszköztár segítségével feltérképezik a klímaváltozás hatásait Colorado államban.Különböző adatelemzéseket végeznek az éghajlati érzékenységről és alkalmazkodóképességről. Az Eszköztár egy olyan oktatási célú adatmegjelenítő eszköz, amely téradatokat tartalmaz az éghajlatváltozásnak leginkább kitett, legsérülékenyebb közösségekről, területekről. A felhasználóbarát eszközkészlet nyilvánosan elérhető, nyomtatható és letölthető, hogy segítsen a kormányzati, üzleti, nonprofit és közösségi szintű döntéshozatalban.

HelpyNet applikáció

A HelpyNet egy innovatív, ingyenes, mobilapplikáció alapú kapcsolattartó rendszer, amely megoldást jelent minden helyzetben: legyen szó segítségkérésről, hibabejelentésről, vagy egy helyi szolgáltatással kapcsolatos tájékoztatásról.