Kapcsolódó alrendszer

Okos emberek

Tetőkert a brémai Volkshochschule tetején

A tetőkert létrehozása a brémai Volkshochschule tetején a helyi civil szervezet (Gemüsewerft Bremen) és a környékbéli lakosok közreműködésével valósult meg. A projekten belül lehetőség adódik zöldség- és fűszernövény-termesztésre, valamint kertészkedésről és táplálkozásról szóló workshopokat szerveznek és különféle társadalmi tevékenységeket is végeznek. Céljuk, hogy a városi kertészkedés lehetőségeit javítsák, valamint a brémai lakosok ökológiai tudatosságát növeljék.  

Az Audi Magyarország méhészete

A méhészet létrehozásának ötlete az AUDI AG-tól, az anyavállalattól származik. 2015-ben az Audi Magyarország növény- és állatvédelmi tervének végrehajtása közben született meg a méhészet létrehozásának ötlete, amit gyorsan meg is valósítottak. Hat méhcsaládot és összesen 270000 méhet telepítettek 2015 szeptemberében. A méhek évente 200–240 kilogramm mézet termelnek. Az Audi Magyarország Prémium Mézét egyrészt ajándékként adják a látogatóknak, másrészt az ajándékboltban akár meg is vásárolhatják. A bevételt természetvédelmi programokra fordítják.  

Közösségi térképezés

A közösségi térképezés lehetővé teszi a lakosok számára, hogy kiemeljék környezetük egyes érdekes vagy meghatározó részeit. A közösségi térképek helyi ismeretekből, tapasztalatokból és szakértelemből épülnek fel. Ez nem csupán adatgyűjtés, a nyilvánvaló, rejtett és potenciális eszközök felfedezésének folyamata egy közösségben különböző lehetőségeket nyit meg. A feltérképezés értékes digitális fejlesztési és fejlődési eszköz.

Rumii - VR oktatási és tréning platform

A COVID-19 világjárvány terjedése egyre több embert ösztönöz arra, hogy otthonról dolgozzanak Át kell gondolniuk és meg kell szervezniük, hogyan kommunikáljanak kollegáikkal, hogy a munka hatékonyan működhessen.

A Doghead Simulation küldetése, hogy segítsen minőségi oktatási, képzési és effektív együttműködési lehetőségeket nyújtson az embereknek virtuális valóság (VR) használatával.

Life by KaiOS

A KaiOS Technologies létrehozta a Life alkalmazást, amelyet KaiOS által üzemeltetett okos funkciókkal ellátott telefonokon lehet alkalmazni az otthoni oktatás egyik eszközeként. Afrikában számos országban elérhető, mint például Nigérában, Ugandában, Ruandában és a Dél-Afrikai Köztársaságban.

Desa Digital (Digitális Falu)

A Nyugat-Jávai kormány a technológia nagyobb mértékű alkalmazását veti be, annak érdekében, hogy fejlessze a kormányzást, a közszolgáltatásokat és a lakosok életszínvonalát Indonézia legnépesebb tartományában. Kihívásokkal teli küldetés ez, mivel a nyugat-jávai lakosok túlnyomó része vidéki területeken él, egészen pontosan 5 312 falu van a területen, ahol korlátozott a technológiához való hozzáférés, néhányban internetkapcsolat sem áll rendelkezésre. A Digitális Falu program Nyugat-Jáva kormányzását és közszolgáltatásait hivatott digitalizálni, különös tekintettel az elzárt falvakra.

Will, a digitális tanár

A mesterséges intelligenciával foglalkozó vezető vállalattal, a Soul Machines-szel együttműködésben a Vector létrehozta a Willnek elnevezett „digitális tanárt”. Willt a „Légy fenntartható az energiával” nevű díjnyertes iskolai programban próbálták ki először, amely lehetőséget a Vector aucklandi villamosenergia-hálózatának iskolái számára ingyenesen biztosítottak.

PSZI PONT - PRO BONO

Segítő szakemberek (pszichológusok, pszichiáterek, mentálhigiénés szakemberek) ingyenes segítségüket ajánlják fel a krízisbe kerültek lelki támogatására, online vagy telefonon keresztül. 

A pszichológus szakma az online terekbe átvitt terápiák, konzultációk, krízisintervenciók által nyújt segítséget, valamint hihetetlen mennyiségű háttérmunkával jó gyakorlatokat gyűjt a korona-helyzettel való megküzdésre. A honlapon több cikk, szöveg, tájékoztató, ötlet-gyűjtemény található a témában.

eKool (eIskola)

Az eKool egy könnyen használható információs rendszer, ahol a tanulók, a tanárok, a szülők és az iskola vezetősége könnyen kommunikálhatnak és tájékozódhatnak.  Az eKool hozzáférhetővé teszi az iskolai információkat otthoni használatra, csökkenti a tanárok és az iskolavezető szokásos munkáját, és az iskolára vonatkozó statisztikai adatokat is közzéteszi az önkormányzatok számára. A szülők pontos információkat kaphatnak gyermekeik jegyeiről, értesítésekről, a hiányzá