Kapcsolódó alrendszer

Okos emberek

SmartOslo Accelerator

Oslo város és a startup közösség közötti párbeszéd kialakítására létrehozott Inkubátor program a SmartOslo. A program fókuszában az okos városok kihívásainak megoldására alkalmas technológiák vannak: : érzékelők, IoT, big data, fejlett analitika, gépi tanulás, mesterséges intelligencia, blockchain, és kiterjesztett valóság.

GAP kerti fotók

A GAP gardens weboldalán több, mint 1 millió növényi fotó megtalálható, mely a stílusok legszélesebb spektrumát fedi le és minden évszakra megfelelő kínálatot biztosít. Nem csak az egyéni képkeresésekre ad megfelelő megoldást, hanem ha valakinek egyéni igénye van, esetleg nincs ideje keresgélni, továbbíthatja a weboldal munkatársainak a fotóigényt egy rövid leírással egybekötve és megkeresik a számára legmegfelelőbbet. 

Okos városok felfedezése - ismeretterjesztő könyv gyerekeknek

Jonathan Reichental, egy egykori városi CIO (informatikai igazgató) közreműködésével készült új, gyermekeknek szóló könyv, melynek célja az aktív polgárok és közösségi vezetők következő generációjának inspirálása. Reichental Palo Alto városának informatikai igazgatója volt, mielőtt elment tanítani, valamint megírta a Smart Cities for Dummies című könyvet. A szerző korábban nem gondolt arra, hogy gyermekkönyvet írjon, de amikor Brett Hoffstadt, a könyv társszerzője kapcsolatba lépett vele, "azonnal értelmet nyert az ötlet".

Templom lakássá alakítása

A templomban 1991 óta nem tartottak istentiszteletet és ettől kezdve 2007-ig elsősorban antik bútorok bemutatótermeként használták. A templomot emellett találkozóhelyként is bérbe adták, illetve kisebb koncertekre is használták. A félemelet részt már a '90-es években építették hozzá, a megváltozott funkciók miatt.

Két lakás összenyitása és átalakítása

Az egymással szomszédos 50 négyzetméteres lakások tulajdonosai egymásba szerettek, és az összeköltözést, valamint a kibővítést a lakások összenyitásával és átalakításával oldották meg. Ezt a nagyon előremutató, példaértékű felújítást elsősorban műszaki és statikai értelemben volt kihívás összeegyeztetni, ugyanis a panelekből készült házak esetében nagyobb körültekintésre van szükség ilyen értelemben.

Türchen kalendárium

A Türchen egy személyre szabható, visszaszámláló naptár. A felhasználók saját maguk készíthetik el, megtölthetik tartalommal és megoszthatják barátaikkal. Eredetileg adventi naptárnak készült, azonban nem csak a Szentestét várjuk, hanem a születésnapokat, esküvőket és évfordulókat is, ezért a Türchen naptárat a felhasználók bármilyen alkalomra használhatják.

Karácsonyfa bérlés Cheltenhamban

Az ötletgazda a Cheltenham melletti Shurdingtonban működő Cotswold Fir Forestry vállalat. A céget 2012-ben hozták létre a tulajdonosok, Craig Tennock kereskedelmi vezető és Paul Keene kertészeti vezető. Fenntarthatóbb, költséghatékonyabb és egyedi alternatívát kerestek a vágott karácsonyfák helyett, mivel a statisztikák szerint az Egyesült Királyságban évente mintegy 7 millió vágott karácsonyfa kerül a hulladéklerakókba.

Karácsonyfa rendelés online

A vállalat arra törekszik, hogy ne kelljen több fát kivágni, mint amennyi gazdára talál. A vásárlók a fenyőkről készült fényképek alapján tudják kiválasztani a megfelelőt. Fenyő ültetvényeik Zala megyében, a zákonyi hegyen és Nemespátrón találhatóak, mely területeken igen kedvezőek a feltételek a gyors és egészséges fenyők neveléséhez.