SImplicity


A  Simplicity alkalmazás segítségével közvetlenül az okostelefonjukra kapnak aktuális információkat a felhasználók , városi híreket, információkat a városi szolgáltatásokról eseményekről, jelzéseket az útlezárásokról, dugókról, áramkimaradásokról stb...

Az alkalmazást jelenleg több mint 100 város használja, köztük New York City, Miami, San Francisco Bay Area és Chicago külvárosai. Cleveland Denver és más amerikai nagyvárosok a következő hónapokban vezetik be az alkalmazást.

SmartOslo Accelerator

Oslo város és a startup közösség közötti párbeszéd kialakítására létrehozott Inkubátor program a SmartOslo. A program fókuszában az okos városok kihívásainak megoldására alkalmas technológiák vannak: : érzékelők, IoT, big data, fejlett analitika, gépi tanulás, mesterséges intelligencia, blockchain, és kiterjesztett valóság.

GAP kerti fotók

A GAP gardens weboldalán több, mint 1 millió növényi fotó megtalálható, mely a stílusok legszélesebb spektrumát fedi le és minden évszakra megfelelő kínálatot biztosít. Nem csak az egyéni képkeresésekre ad megfelelő megoldást, hanem ha valakinek egyéni igénye van, esetleg nincs ideje keresgélni, továbbíthatja a weboldal munkatársainak a fotóigényt egy rövid leírással egybekötve és megkeresik a számára legmegfelelőbbet. 

Okos városok felfedezése - ismeretterjesztő könyv gyerekeknek

Jonathan Reichental, egy egykori városi CIO (informatikai igazgató) közreműködésével készült új, gyermekeknek szóló könyv, melynek célja az aktív polgárok és közösségi vezetők következő generációjának inspirálása. Reichental Palo Alto városának informatikai igazgatója volt, mielőtt elment tanítani, valamint megírta a Smart Cities for Dummies című könyvet. A szerző korábban nem gondolt arra, hogy gyermekkönyvet írjon, de amikor Brett Hoffstadt, a könyv társszerzője kapcsolatba lépett vele, "azonnal értelmet nyert az ötlet".

Digitális Debrecen Google Maps projekt

A projekt célja Debrecen város digitális térképének feltöltése különböző üzletek, szervezetek, turisztikai célpontok (point of interest - POI) helyadataival. Ennek megvalósításához gimnazista diákok segítségét kérte az EDC Debrecen, akik így teljesíteni tudták kötelező közösségi szolgálataik óraszámait. A diákok 2x6 fős csoportokban, kollégák kíséretében 3 hét alatt bejárták Debrecen Nagykörúton belüli területét, és közben minden POI-ről fényképet készítettek, amit azután a szükséges információkkal együtt feltöltöttek egy adatbázisba.

Szabihíd

A Szabihíd, egy olyan ingyenes kulturális rendezvény, amely lehetőséget ad a Szabadság híd gyalogos használatára, közelebb hozza az embereket a városhoz és folyóhoz, valamint a köztereinkben rejlő lehetőségeket mutatja meg.

Empire Stores

A fejlesztés során az Empire Stores, egy Brooklyn Dumbo városrészének vízpartján üresen álló, 19. századi raktárépület kortárs kreatív munkahellyé és közösségi központtá alakult át.  A közel 42 000 négyzetméter alapterületű komplexum átalakításával Brooklynban új irodaterületek, valamint kiskereskedelmi, éttermi, közösségi terek kiállítási galériák jelennek meg.