Okosállomás

Okosállomás

A világon egyedülálló városi megoldást fejlesztett három magyar cég, a PLATIO Solar, a Rollin és Kuube: egy zöld energiával és okos funkciókkal ellátott mikromobilitási állomást. Olyan okos városi pontot alkot a három termék, ami megreformálhatja a városi közlekedést, nemcsak fenntarthatóvá, zölddé teszik azt, hanem közösségi élményt is ad a felhasználóknak. A szolgáltatás egyedisége, hogy mindezt helyben, térkövek által megtermelt napenergiával történik.

A PLATIO Solar napelemes térkövei helyben termelik meg a napenergiát, amivel a Rollin töltőállomásán pihenő rollereket töltik. Ez nem pusztán a tiszta energiával való töltését teszi lehetővé, de a rollerek rendezett tárolását is. A Kuube Plus padja pedig okos funkciókat és közösségi élményt biztosítja. A felhasználók a roller töltése alatt megpihenhetnek a dizájn padon, miközben tölthetik a telefonjukat, internetezhetnek, vagy zenét hallgathatnak, mindezt helyben megtermelt napenergiával töltve.

A megoldás előnye, hogy szigetszerűen kiépíthető, nincs szükség hálózati csatlakozásra, így könnyű a telepítése és mentesíti a túlterhelt energia hálózatot.

Benapozott városi környezetben bárhol telepíthető, lehet az egy köztéren vagy vasútállomások, bevásárlóközpontok mellett.

Helyszín