SpotNzoom intelligens kamera rendszer

Alrendszer

Projekt Státusza

élő

SpotNzoom intelligens kamera rendszer

A Budavári SpotNzoom intelligens térfigyelő kamerarendszer a kerület turisztikailag kiemelt jelentőségű pontjain került kiépítésre, növelve a helyszínek közúti biztonságát, és segítve az épített környezet megóvását a közlekedési szabályok betartatásával.
A Lánchíd utcai helyszínen öt ponton telepített Box és PTZ kamera párokkal több, mint 150 méter hosszú útszakaszt sikerült lefedni rendszámfelismerést biztosító felbontással, míg a Szentháromság téri helyszínt két kamera pár szolgálja ki.
A rendszer automatikusan felismer minden előre beállított szabálysértést – tilos parkolás, tilos behajtás, záróvonal átlépés – és a PTZ kamera automatikus irányításával nagyfelbontású, közeli képet készít minden szabálysértő járműről, akár 30 méteres távolságból is.
Az észlelt szabályértésekről a rendszer egy riportot állít össze, a szabálysértés típusával, időpontjával, kép dokumentációval és a szabálysértő rendszámával, mely riportot az önkormányzat operátorai fogadnak, ellenőriznek és kezelik a továbbiakban.

Együttműködők

Dolphio Technologies Kft., Budavári Önkormányzat

Helyszín

Magyarország
Budapest
I. district