Kapcsolódó alrendszer

Okos kormányzás

Kamerarendszer kiépítése Csemőn

A településen térfigyelő kamerarendszert építettek ki az Invitech Zrt. segítségével, hat kamerát helyeztek el öt különböző helyszínen. A kamerák képe felhő alapon adatközpontban tárolódik, melyhez az Invitech Zrt. az együttműködési szerződés megkötését követően a Rendőrség számára közvetlen elérést biztosít, ezzel is elősegítve a rendkívül gyors visszakeresést, és felderítést.

5G teszthálózat Zalaegerszegen

5G teszthálózat kiépítését kezdi meg a Magyar Telekom Zalaegerszegen.
A zalaegerszegi tesztpálya jó alapot ad arra, hogy Magyarország váljon az 5G fejlesztések egyik európai központjává és akár régiós vezető szerepet játsszon az új hálózati technológia és a ráépülő smart megoldások tesztelésében.

ROBUST projekt

A ROBUST egy európai kutatási projekt, amelyben 11 ország 24 partnere dolgozik együtt a holland Wageningen Egyetem vezetésével. A ROBUST célja, hogy a) elősegítse a vidéki, városkörnyéki és városi területek közötti kölcsönhatások és függőségek megértését, és b) azonosítsa és előmozdítsa a kölcsönösen előnyös kapcsolatokat támogató politikákat, irányítási modelleket és gyakorlatokat.

Észak-Hegyháti Mikrotérségi Unió

Alsómocsolád, Bikal, Mágocs, Mekényes, Nagyhajmás települések önkormányzatai, gazdasági szereplői, intézményei és civil szervezetei 2014-ben elhatározták, hogy együttműködésük eredményeként kidolgoznak egy, az 5 település szinergikus fejlődését lehetővé tevő közös fejlesztési programot. Ebből az elhatározásból született az Észak Hegyháti Mikrotérségi Unió, mely célul tűzte ki, hogy a mikrotérségen belül hosszú távú és megalapozott önkormányzati-, vállalati-, intézményi-, szervezeti együttműködést alakít ki. Sőt Magyarország első „Okos térségét" kívánja kialakítani az Unió.

Tata - okos város fejlesztések

A Digitális Jólét Program 2.0 keretein belül, Tata is a kísérleti programok egyik helyszíne, ahol okos város- fejlesztések valósulnak meg. A város eddigi eredményei között szerepel az elektromos autótöltők elhelyezése, a közvilágítás korszerűsítése (LED lámpák), E.ON feltöltős fogyasztók beüzemelése, különböző okos turisztikai megoldások (tematikus séták, látványosságok QR kóddal való ellátása) illetve energetikai korszerűsítés az iskolákban.

Ceglédbercel, az okos falu

Ceglédbercel a Duna-Tisza közén, Pest megyében, Budapesttől mintegy 60 kilométerre található település, amelyet több mint négyezren laknak. A község egyfajta mini régiós központ kíván lenni a térségben, ezért is szeretnének mielőbb látványos fejlődést elérni, ebben az Invitech Solutions nyújt nekik segítséget.

Tamási, a digitális kisváros

A Digitális Jólét Program (DJP) átfogó fejlesztési stratégiaként a magyar gazdaság, az állami működés és a magyar társadalom digitális fejlesztésének szinte valamennyi területén megfogalmazza a digitalizációt támogató programokat. A DJP egyik külön nevesített beavatkozási területe az un. okos város megoldások és megközelítés elterjesztése.

Okos közlekedési lámpák

A TU Graz és a Közvilágítási Osztály által kifejlesztett rendszer jelentősen eltér egy egyszerű mozgásérzékelőtől. Miközben bármilyen más rendszer zöldre váltana, bármi is közeledik, az új rendszer kamerája nem csak az embert ismeri fel, hanem azt is, hogy át szeretne kelni vagy sem. A járókelő felismerés mellett Bécs városa kitűzte magának célul, hogy sokkal okosabbá és rugalmasabbá teszi a közlekedési rendszerét. Ezt azzal szeretnék elérni, hogy összekapcsolják az összes közlekedési lámpát, ez megengedi a különálló egységeknek, hogy kommunikáljanak egymással.

Alibaba Városi Agy (City Brain)

Az Alibaba Cloud, az Alibaba Group felhőalapú számítástechnikai ága elindította a malajziai "City Brain" kezdeményezést Kuala Lumpurban.
Az Alibaba Cloud nagy teljesítményű felhőalapú infrastruktúráján fejlesztették ki, a felhőalapú technológiával és mesterséges intelligenciával támogatják Malajzia digitális átalakulását.