The line

The line

A THE LINE egy olyan civilizációs forradalom, amely az embert helyezi előtérbe, példátlan városi életérzést nyújtva, miközben megőrzi a környező természetet. Újradefiniálja a városfejlesztés koncepcióját és azt, hogy a jövő városainak hogyan kell kinézniük.

Nem lesznek utak, autók és károsanyag-kibocsátás, ezen kívül 100%-ban megújuló energiával működik majd, és a terület 95%-át a természet számára tartják meg. A hagyományos városokkal ellentétben az emberek egészségét és jólétét helyezik előtérbe a közlekedéssel és az infrastruktúrával szemben. Csak 200 méter széles, de 170 kilométer hosszú és 500 méterrel a tengerszint felett.

A THE LINE végül 9 millió ember befogadására lesz alkalmas, és mindössze 34 négyzetkilométeres területen épül meg. Ez csökkentett infrastrukturális lábnyomot jelent, ami soha nem látott hatékonyságot eredményez a városi funkciókban. Az egész évben ideális klíma biztosítja majd, hogy a lakosok élvezhessék a környező természetet. A lakosok emellett a nagysebességű vasút mellett - 20 perces menetidővel - minden létesítményt ötperces sétával elérhetnek majd.

Együttműködők

Helyszín

Szaúd-Arábia
Neom