Kapcsolódó alrendszer

Okos gazdaság

Katar

Az Ooredoo Katar egyetértési megállapodást írt alá a Siemensszel és a Microsofttal a digitális megoldások fejlesztéséről, hogy Katar-szerte intelligens városi megoldásokat fejlesszenek ki.

A megoldásokat elsősorban a különböző piaci szegmensekben - jellemzően a városokban, épületekben, közművekben és iparágakban - az intelligens infrastrukturális alkalmazások kiszolgálására fogják használni.

Ukrán városok újjáépítése 3D virtuális modellezés segítségével

Az ukrán kormány az Egist, a Dassault Systèmes-t és a B4-et választotta ki, hogy a 3D virtuális technológiák, az építőipar és a mérnöki munka terén szerzett szakértelmüket és tapasztalataikat mozgósítsák az invázió következtében megsérült városi területek újjáépítéséhez.

A kétfázisú projektmegközelítés magában foglal egy együttműködő újjáépítési költségelemzést és egy általános tervezési gyakorlatot a Csernyihivi területen és Csernyihiv városában.

Espoo okos város

2020-ban a finnországi Helsinki mellett található Espoo városa aláírt egy körforgásos gazdaságra vonatkozó globális kötelezettségvállalást, és kijelentette, hogy a város minden része, valamint több mint 40 partner és vállalat együttműködik ebben a folyamatban. A polgárok számára számos körforgásos és megosztáson alapuló gazdasági kísérlet indult ennek keretében, mint például a szomszédsági piacterek és az eszközmegosztás. A partnerségek azonban a város határain túlra is mutatnak, sőt globális hatással lehetnek: az Espoo-ban létrehozott innovációk az egész világon elterjedhetnek.

Székesfehérvár Applikáció

 A megyei jogú városok között elsőként Székesfehérvár indított városi mobilapplikációt, ami a koronavírus-járvány idején segítetette a gyors és hiteles tájékoztatást a fehérváriaknak. A legfrissebb hírek és tájékoztatók mellett térképes hibabejelentésre, városüzemeltetési problémák jelzésére is alkalmas. Itt néhány kattintással elküldhetőek a városi szolgáltatásokkal, közterületekkel kapcsolatos jelzések és fényképek, melyek nagy segítséget jelentenek a városüzemeltetésben.

Rotterdam M4H kikötői területének barnamezős fejlesztése

Rotterdam város önkormányzata és a Rotterdami Kikötői Hatóság (Port Authority) célja ezen projekt keretében az M4H (Merwe-Vierhavens, egy 100 éves - ma is használatban lévő - kikötőterület Rotterdam városában, mely erősen szennyezett talajú barnamezős terület) innovatív lakó-munkakörnyezetté való fejlesztése, amely vonzóvá válhat az innovatív feldolgozóipari tevékenység számára, valamint lakossági, kulturális, vendéglátóipari, sport és oktatási vegyes felhasználásra egyaránt.

Altes Schule - generációk együttélése

Az Alte SCHULE KARLSHORST-ot a trias Alapítvány vásárolta meg a SelbstBau e.G. alapítvány támogatásával, és 99 évre bérli a szövetkezetnek örökös bérleti szerződéssel. Az épület a SelbsBau e.G. bérlői szövetkezet tulajdonában van. Az együttélés és az egymás támogatása az egyik alapelve a Karlshorstban található, műemléki védettség alatt álló egykori közösségi iskolában megvalósuló lakásprojektnek.

ROBOT-X IPARI ROBOTTECHNOLÓGIA

A Robot-X megalakulása óta ipari automatizálással, ipari robottechnológiával foglalkozik. A konfekciómegoldások helyett azonban már a kezdetek óta nagyban saját fejlesztéseire alapoz, és ez az, ami megkülönbözteti egy hagyományos automatizálási vállalkozástól. Az innováció elsődleges célunkká vált, és büszkék vagyunk rá, hogy gyártósorainkban, gépeinkben megjelentek a mai kor legfejlettebb technológia megoldásai.

Continest - iroda konténerek

A Continest egységek gyártása és fejlesztése 2017 óta zajlik Magyarországon. Az innováció lényege, hogy a könnyen összecsukható és nyitható konténerek segítségével egy normál merev-vázas irodakonténer helyén öt Continest szállítható. A gazdaságosan szállítható rendszer minden tekintetben versenyképes a tradicionális merev vázas megoldással, azonban az innovációnak köszönhetően 80%-kal csökken a mobil infrastruktúra kialakításával kapcsolatos logisztikai költség és a környezeti teher. A Continest Technologies Zrt.

FLOWBOX autonóm energiagazdálkodási és optimalizálási platform

A FLOWBOX egy autonóm energiagazdálkodási és optimalizálási platform, amely elősegíti az energiatakarékosságot, a hatékonyabb működést és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését. A platform képes aktívan, autonóm módon kezelni és optimalizálni az üzemeltetési technológiákat, illetve az intelligens hálózat számára keresleti rugalmasságot biztosítani. Ez egy hardveragnosztikus rendszer, amely nem kötődik egy adott hardvergyártóhoz. Az erőteljes, hierarchikus architektúra peremhálózati megoldásokat használ, és az üzemkritikus alkalmazásokra optimalizált.