Kapcsolódó alrendszer

Okos gazdaság

ROBOT-X IPARI ROBOTTECHNOLÓGIA

A Robot-X megalakulása óta ipari automatizálással, ipari robottechnológiával foglalkozik. A konfekciómegoldások helyett azonban már a kezdetek óta nagyban saját fejlesztéseire alapoz, és ez az, ami megkülönbözteti egy hagyományos automatizálási vállalkozástól. Az innováció elsődleges célunkká vált, és büszkék vagyunk rá, hogy gyártósorainkban, gépeinkben megjelentek a mai kor legfejlettebb technológia megoldásai.

Continest - iroda konténerek

A Continest egységek gyártása és fejlesztése 2017 óta zajlik Magyarországon. Az innováció lényege, hogy a könnyen összecsukható és nyitható konténerek segítségével egy normál merev-vázas irodakonténer helyén öt Continest szállítható. A gazdaságosan szállítható rendszer minden tekintetben versenyképes a tradicionális merev vázas megoldással, azonban az innovációnak köszönhetően 80%-kal csökken a mobil infrastruktúra kialakításával kapcsolatos logisztikai költség és a környezeti teher. A Continest Technologies Zrt.

FLOWBOX autonóm energiagazdálkodási és optimalizálási platform

A FLOWBOX egy autonóm energiagazdálkodási és optimalizálási platform, amely elősegíti az energiatakarékosságot, a hatékonyabb működést és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését. A platform képes aktívan, autonóm módon kezelni és optimalizálni az üzemeltetési technológiákat, illetve az intelligens hálózat számára keresleti rugalmasságot biztosítani. Ez egy hardveragnosztikus rendszer, amely nem kötődik egy adott hardvergyártóhoz. Az erőteljes, hierarchikus architektúra peremhálózati megoldásokat használ, és az üzemkritikus alkalmazásokra optimalizált.

Hidroponikus berendezés

Kutatásaik eredményeként a Green Drops Farm Kft. megalkotta saját fejlesztésű hidroponikus berendezését, amely a hidroponikus technológia előnyein felül manuálisan vagy automatikusan is forgatható, így akár 25%-kal kevesebb energiamegtakarítás érhető el. A berendezés innovatív kialakítása miatt a rendszer mérete igény szerint alakítható. A cég önálló berendezéseket épít, de több tornyot összeépítve nagyobb rendszereket is ki lehet alakítani.

AquaShield – üvegház vezérlő eszköz hidropóniás és akvapóniás rendszerekhez

Az AquaShield egy csúcstechnológiás monitoring és vezérlő eszköz, mellyel optimalizálható bármilyen hidropóniás vagy akvapóniás üvegház működése. Az AquaShield alkalmazásával a kert minden fontosabb paraméterét (pH, hőmérséklet, páratartalom) valós időben lehet ellenőrizni bárhonnan. A beépített vezérlő rendszereknek köszönhetően a termesztéssel kapcsolatos feladatok döntő többsége automatizálható, így elkerülhetővé válnak a különféle vészhelyzetek is.

Adbian – adatalapú fagondozás

A vállalat adatalapú városi fagondozással foglalkozik. Meggyőződésük, hogy minél öregebb egy fa, annál jobb a környezetnek. Az Adbian 3D modellé konvertálja az adatokat, amellyel vizsgálható az adott fa stabilitása. A mérőszámok és utóvizsgálatok széles skálájának köszönhetően értékes információkkal látja el az arboristákat a fa stabilitásáról és geometriájáról, beleértve a részletes feszültségelemzést, valamint az anyagtulajdonságok és a belső üregek elemzését is.

Joby Aviation - légi taxi

A Joby Aviation egy kaliforniai székhelyű közlekedési vállalat, amely teljesen elektromos, helyben fel- és leszálló repülőgépet fejleszt és gyárt, amit 2024-től kereskedelmi utasszállító repülőgépként szeretnének üzemeltetni.

A vállalat több mint egy évtizedet töltött a zéró kibocsátású repülőgépeinek fejlesztésével és tesztelésével, amelyek lehetővé teszik egy pilóta és négy utas számára a közúti torlódások elkerülését 5-150 mérföld között, akár 200 km/h sebességgel.

Volocopter

A Volocopter célja, hogy a világ egyik vezető városi légi mobilitási szolgáltatóvá váljon. Innovatív technológiájukkal, termékeikkel és szolgáltatásaikkal támogatják a városokat mobilitási koncepcióik fenntarthatóvá alakításában. A Volocopter időt takarít meg, rendkívül biztonságos, károsanyag-mentes és csendes. A Volocopternél a teljes ökoszisztéma fejlesztésével foglalkoznak, beleértve a repülőgépeket, a felszállási és leszállási infrastruktúrát, valamint az integrációt a légiforgalmi irányító rendszerekbe. Életre keltik a városi légi mobilitást.

VoloPort

A városi légi mobilitás (UAM) sikeréhez és a légi taxik működtetéséhez elengedhetetlen a rugalmasan kialakított felszállási és leszállási infrastruktúra megfelelő integrálása a megavárosokba. Ezen fejlesztések előmozdítása érdekében a Volocopter vállalat 2019 óta együtt dolgozik a Skyports vertiport fejlesztőivel és üzemeltetőivel. Velük dolgozták ki a VoloPort-ot, amelyet először Szingapúrban mutatnak be nyilvánosan.

Volocity - önvezető repülő taxi

A VoloCity lesz az első kereskedelmi engedéllyel rendelkező Volocopter, amelyet az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) szigorú szabványainak és követelményeinek megfelelően fejlesztettek ki. A vállalat Intenzív tesztelési programjának köszönhető a VoloCity innovatív kialakítása és kiemelkedő teljesítménye. A VoloCityvel csendes, biztonságos és kényelmes lesz a városi légi közlekedés.