Kapcsolódó alrendszer

Okos gazdaság

Graphisoft Park

A Graphisoft irodapark fejlesztése a volt Óbudai Gázgyár területén valósult meg. A fejlesztési területen a felhagyott barna övezet teljes rekultivációja megtörtént. Az új funkció kialakításával a vállalat visszaintegrálta a területet a főváros vérkeringésébe. A fejlesztés során a társaság különös hangsúlyt fektetett a fenntarthatósági szempontokra, a magas színvonalú építészeti minőségre és a természettel való harmonikus kapcsolatra.

Furbify - számítógépes berendezések felújítása

A vállalat prémium minőségű számítógépes berendezéseket újít fel és forgalmaz. Víziója, hogy „zöldítse” bolygónkat, megakadályozva az e-hulladék tömeges felhalmozódását. A vállalat küldetésének tekinti a felújított számítógépek népszerűsítését, azok minden előnyével együtt. Célja, hogy meghosszabbítsa a már legyártott termékek élettartamát, így akár többször újrahasznosíthatóak lesznek, ahelyett, hogy a hulladéklerakókban végeznék. A vállalat saját gyárában, szakképzett munkatársaival újítja fel az eszközöket.

PigBrother - hatékonyságnövelő szoftvercsalád sertésfarmok számára

Az EN-CO Software Zrt. 2008-ban alakult, mára pedig egy 140 fős egyedi szoftverfejlesztéssel foglalkozó céggé nőtte ki magát. Hitvallásuk, hogy sikerük titka az ügyfeleiknek nyújtott minőségi szolgáltatás. Elsősorban egyedi szoftverrendszerek tervezésével, fejlesztésével, üzemeltetésével, valamint a teljes folyamat menedzselésével foglalkoznak. 2020 óta nagy hangsúlyt fektetnek saját termékeik fejlesztésére is. A PigBrother termékcsalád egyike az eddigi legsikeresebb projektjeiknek.

Cleango

A cég autókat mos zölden, gyorsan, és kényelmesen.
2019-ben Európában egyedülállóként nyitott új piacot,
mellyel elsősorban a nagyvárosi magánszemélyek
autómosással kapcsolatos problémáira alakított ki
innovatív és fenntartható megoldást. Pár kattintás
a Cleango-n, és a cég munkatársa már úton is
van a megrendelő éppen parkoló autójához, hogy
helyben ragyogóvá varázsolja azt. Egyre több az
autó, így az autómosókban nő a várakozási idő,
az önkiszolgáló megoldások kényelmetlenek és

#vegyélhazait – hazai márkákat támogató platform

A Marquard Media kezdeményezésének célja a magyarországi kisvállalkozások átsegítése a járvány okozta krízishelyzeten.

A #vegyélhazait kezdeményezés azzal a céllal indult útjára, hogy egy olyan platformot teremtsenek a hazai divatnak, képzőművészeknek, alkotóknak és gasztro életnek, ahol a közösség tagjai folyamatosan bemutatkozhatnak, hírt adhatnak magukról.

Vilawatt projekt

A barcelonai Viladecans helyi önkormányzata az állampolgárok részvételén alapuló energetikai társaságot hozott létre, hogy elősegítse a környezetbarát energiaforrásokra való áttérést és az otthonok felújítását az energiahatékonyság érdekében. Ezenkívül létrehoztak egy digitális valutát, amelyet jutalomként kaphatnak az emberek energiatakarékossági törekvéseikért.  A pénzt a környékbeli vállalkozásokban lehet beváltani a helyi gazdaság fellendítése érdekében.

EHang – Okos logisztikai ökoszisztéma

A Big data technológiákon alapuló EHang okos logisztikai ökoszisztéma felhőalapú technológiát és autonóm légi járműveket (AAV) használ légi logisztikai hálózatának kiépítéséhez. A technológiának köszönhetően könnyebbé válik a szállítás a városi és vidéki területek között, egyszerűbben eljutnak a csomagok az ipari parkokba, vagy akár különböző szigetekre is, így sokkal okosabb és kényelmesebb lesz a vásárlás. Az EHang logisztikai AAV-k előre beprogramozott útvonal szerint repülnek és végzik feladataikat.