Kapcsolódó alrendszer

Okos életkörülmények

Gyalogosbiztonság applikáció

Charlotte város közlekedési osztálya (CDoT) elindított egy alkalmazást, amelynek célja az autósok, gyalogosok és kerékpárosok biztonságának javítása.

 A TravelSafely alkalmazás, amelyet pilot projektként vezettek be South End városrészben, összekapcsolja a felhasználókat egymással, valamint a kereszteződések és zebrák adatainak elektronikus hálózatával.

Közért+ - digitális termelői piac

A vállalkozás fenntartható módon, rövid ellátási lánc keretében juttatja el a friss, egészséges, helyi kistermelők és közepes méretű vállalkozások termékeit a lakossági, éttermi és közétkeztetést végző vásárlók részére, lerövidítve az utat a termőföld és a fogyasztók asztala között. Ezáltal kis ökológiai lábnyommal rendelkező, egészséges élelmiszerekkel támogatva a fenntartható fejlődést decentralizált logisztikai rendszeren keresztül.

Türchen kalendárium

A Türchen egy személyre szabható, visszaszámláló naptár. A felhasználók saját maguk készíthetik el, megtölthetik tartalommal és megoszthatják barátaikkal. Eredetileg adventi naptárnak készült, azonban nem csak a Szentestét várjuk, hanem a születésnapokat, esküvőket és évfordulókat is, ezért a Türchen naptárat a felhasználók bármilyen alkalomra használhatják.

#vegyélhazait – hazai márkákat támogató platform

A Marquard Media kezdeményezésének célja a magyarországi kisvállalkozások átsegítése a járvány okozta krízishelyzeten.

A #vegyélhazait kezdeményezés azzal a céllal indult útjára, hogy egy olyan platformot teremtsenek a hazai divatnak, képzőművészeknek, alkotóknak és gasztro életnek, ahol a közösség tagjai folyamatosan bemutatkozhatnak, hírt adhatnak magukról.

OOTT – okos otthon

Az OOT Technologies Kft. (OOTT) okos otthon központ gyártásával és otthon automatizálási rendszerek kiépítésével foglalkozó társaság. Az OOTT okos otthon megoldásának segítségével az ügyfelek energiát, költséget tudnak megtakarítani, kényelmesebbé és biztonságosabbá tehetik otthonukat. A vezeték nélküli OOTT rendszer kompatibilis számos okos otthon eszközzel, köztük az Apple HomeKit, Google Home és Alexa rendszerekkel is.

Airly – szenzoros levegőminőség-felügyelet

Az Airly a legfejlettebb levegőminőség-felügyeletet biztosítja. Az Airly megoldás egy teljesen integrált rendszer – a hardvertől a szoftverig. A szenzorokon keresztül valós időben lehet adatokat gyűjteni, feldolgozni és értelmezni. A levegős érzékelők mérik a légszennyezés kulcsfontosságú összetevőit, azaz a részecskéket (PM1, PM2.5, PM10) és a gázokat (NO2, O3, SO2, H2S és CO), valamint a hőmérsékletet, a páratartalmat és a légköri nyomást. Megoldásukat a városok a Smart City technológia jegyében valósítják meg.

Volocity - önvezető repülő taxi

A VoloCity lesz az első kereskedelmi engedéllyel rendelkező Volocopter, amelyet az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) szigorú szabványainak és követelményeinek megfelelően fejlesztettek ki. A vállalat Intenzív tesztelési programjának köszönhető a VoloCity innovatív kialakítása és kiemelkedő teljesítménye. A VoloCityvel csendes, biztonságos és kényelmes lesz a városi légi közlekedés.

Perth – Okos Város Program

Perth okos város programjának bevezetését három pályázat elnyerésével érték el. A város az Okos városok és külvárosok program keretében sikeresen biztosította az ausztrál kormánytól kapott 1,3 millió dolláros összeget. Ennek eredményeként négy projekt - az Okos Körzet, az Okos Öntözés, az Okos Fenntarthatóság és az Adatközpont (Data Hub) – technológiai és hardver fejlesztése kezdődött meg.  Az új technológia célja az életminőség javítása, valamint tudásplatform biztosítása a lakosok, a turisták, a vállalkozások és technológiai startupok számára.