XZero City Kuvait

XZero City Kuvait

Az XZERO egy tervezett fenntartható közösség, amely szén-dioxid-kibocsátás mentes életmódot tud biztosítani 100 000 lakos számára, egyensúlyban a természettel.

Kuvait déli régiója a projektet 1600 hektárra tervezte, amelynek mozgatórugója a zöld körforgásos gazdaság, célja, hogy élelmiszer- és energiabiztonságot nyújtson a leendő lakosok számára. 30 000 lakóegységet, valamint 30 000 zöld munkahelyet terveznek, amelyeket különböző központokban hoznak létre, mint például az orvosi, turisztikai, technológiai, oktatási, kiskereskedelmi és szórakoztatóipari.
Az URB által kifejlesztett ambiciózus projekt célja a fenntartható életmód előmozdítása magas életszínvonal mellett, mégis alacsony környezeti hatással. Az intelligens várost úgy tervezték, hogy optimalizálja a sűrűséget és a kényelmi eloszlást, hogy ennek eredményként a Földünk leginkább gyalogosbarát városát hozza létre, miközben optimalizálja a zöldterület arányát is. Ez segíteni fog az emelkedő hőmérséklet és a városi hőszigetek hatásának enyhítésében. A zöld közlekedési rendszerek és a kerékpáros utak autómentes várossá teszik ezt a települést, eltekintve a körgyűrűtől, amely korlátozott járműves hozzáférést tesz lehetővé.

A projekt lényege az egyedülálló, környezeti változásokhoz alkalmazkodó táj, amely tervezett multifunkcionalitása révén szolgálja a települést használók egészségét, a jólétét, és a biológiai sokféleség megtartását is.

 

Együttműködők

URB

Cím

Dubai Design District Building 3, Level 3 Dubai, U.A.E

Helyszín

Kuvait