Két lakás összenyitása és átalakítása

Két lakás összenyitása és átalakítása

Az egymással szomszédos 50 négyzetméteres lakások tulajdonosai egymásba szerettek, és az összeköltözést, valamint a kibővítést a lakások összenyitásával és átalakításával oldották meg. Ezt a nagyon előremutató, példaértékű felújítást elsősorban műszaki és statikai értelemben volt kihívás összeegyeztetni, ugyanis a panelekből készült házak esetében nagyobb körültekintésre van szükség ilyen értelemben.

A közhiedelemmel ellentétben azonban nem lehetetlen az egyhangú lakásstruktúra belső átalakítása, illetve a viszonylag kisméretű lakások kibővítése, még lakótelepi léptékben sem. Azok számára, akik szeretnek panellakásban élni, de nem találják elégségesnek az alapterületüket, vagy esetleg a sablonos térszerkezeten szeretnének változtatni, érdemes elgondolkozni a belső átalakításon, az esetleges zöldmezős beruházásigények csökkentése és az innovatív megoldások széles körű elterjesztése érdekében.

A lakás tulajdonosai modern, funkcionális, világos és tágas tereket képzeltek el, egyedi bútorokkal és természetes anyagokkal. Kihívás volt a két lakás egybeolvasztása, kortárs és funkcionális módon, az egyedi bútorok és természetes anyagok használata (elfogadható árkategóriában), valamint hogy alkalmazkodni tudjon a használók igényeihez és életmódjához. 

A tervezők teljes mértékben kihasználták a déli fekvésű lakás előnyeit, és egy nagyon világos, nyitott, áramló vonalakkal rendelkező területet hoztak létre. A letisztult formák, anyagok és színek tökéletes összhangja jellemzi a lakást. Az eredmény egy modern és testre szabott tér, amely megfelel a tulajdonosok életstílusának.

Együttműködők

All in Studio

Helyszín

Bulgária
Szófia