Kapcsolódó alrendszer

Okos emberek

Action Against Corona (Koronavírus elleni fellépés)

Az Action Against Corona összegyűjti a különböző kezdeményezéseket, partnereket, önkénteseket és a tehetségeket. A platform kezdeményezéseket támogatásokkal vagy beruházásokkal kapcsolja össze. Azok az ötletek, projektek és startupok, amelyek jelenleg a világ legfontosabb munkáját végzik, megtalálhatóak a weboldalon, így a befektetők könnyen megtalálhatják a támogatni kívánt projektek. A céljuk, hogy növeljék a siker valószínűségét és enyhítsék a globális válság okozta károkat.

Trash Talk applikáció

Marietta városa a legmagasabb szintű szolgáltatást szeretné nyújtani polgárainak, emellett törekszik arra, hogy megfeleljen a szemét- és újrahasznosítási igényeiknek és elvárásaiknak. A lakosokkal való jobb kommunikáció érdekében informatikai részlegük a Recollect-tel közösen létrehozott egy ingyenes "Trash Talk" nevű alkalmazást.

Park 915 applikáció

A Park 915 valós időben megmutatja az embereknek, hogy pontosan hol vannak a városban rendelkezésre álló parkolóhelyek. Az autóvezetők elkerülhetik a telített parkolókat, és közvetlenül azokra az utcákra vezethetnek, ahol szabad parkolóhelyek találhatók, ezzel időt és frusztrációt takarítva meg. Az új alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közvetlenül a telefonjukról fizessenek és értesítéseket kapjanak, arról, hogy a parkolójegyük hamarosan lejár.

Breathe London (Lélegezz, London!)

A Breathe London ötvözi a legmodernebb technológiát az új adatelemzéssel, hogy jobban megértse, a londoniak valójában mekkora levegőszennyezésnek vannak kitéve. A káros szennyezés több ezer helyen történő mérése adatközpontú megoldásokkal szolgál a piszkos levegő megtisztítására és az egészségesebb, erősebb közösségek elősegítésére.

Az élvonalbeli szenzortechnológiával és kutatással a Breathe London három kiegészítő projektje segít megérteni, mi történik a ott, ahol az emberek élnek, dolgoznak és játszanak.

Île-de-France okos szolgáltatások

Az Île-de-France okos szolgáltatások az Ile-de-France régió által kifejlesztett szolgáltatási platform, Ile-de-France lakosai számára. Az okos szolgáltatások ötlete egyszerű: összegyűjti a régió és partnerei által létrehozott nagy mennyiségű adatot, mind az állami, mind a magánszférából, és ezt az anyagot felhasználva új szolgáltatások tervezésére és felajánlására használja, annak érdekében, hogy a lakosok életét könnyebbé, vonzóbbá és fenntarthatóbbá tegye.

Our Food Future (Az ételünk jövője)

Az élelem alapvető szükségleteink kielégítéséhez elengedhetetlen. A mai lineáris „megvesz-megcsinál-eldob” élelmiszer-rendszer alapstruktúrája azonban fenntarthatatlan - gazdaságilag, társadalmilag és környezetileg is. Guelph-Wellingtonban minden hatodik család élelmezésbizonytalanságban él, míg az egészséges ételek költségei folyamatosan nőnek. Eközben az általunk előállított élelmiszerek nagy része a hulladéklerakókba kerül, ahol az éghajlatváltozást előidéző ​​üvegházhatású gázok keletkeznek.

Wecyclers újrahasznosítás

A Wecyclers egy forprofit társadalmi vállalkozás, amely célja, hogy elősegítse a környezeti fenntarthatóságot, a társadalmi-gazdasági fejlődést és a közösség egészségét. Mindezt olyan kényelmes újrahasznosítási szolgáltatásokkal teszi lehetővé, amely segítséget nyújt a sűrűn lakott városi területeken. Lehetőséget adnak a háztartásoknak arra, hogy értéket teremtsenek a hulladékukból, és megbízható alapanyag-ellátást biztosítsanak a helyi újrahasznosító ipar számára.

Okos buszok

A ruandai Kigali városa olyan okos buszokat állított forgalomba, amelyek 4G Wi-Fi-t és Tap and Go kártya elfogadási lehetőséget (érintésmentes fizetés) is nyújtanak az utazóknak, amely megkönnyíti a készpénz nélküli fizetést. Az érintésmentes rendszer segít csökkenteni a sorban állás és a várakozási idő mértékét.
 

Mesh Power mikrogridek

A 2013-ban létrehozott kigali központú Mesh Power napenergiával működő mikrogrideket működtet. Az innovatív elektromos és mobil technológiát alkalmazó rendszer tiszta és megfizethető villamosenergia-szolgáltatásokat nyújt az alacsony jövedelmű, hálózaton kívüli közösségek számára Ruandában.

3D-nyomtatott légzőkészülékek

A NASA Jet Propulsion Laboratory (JPL) csapata a koronavírus enyhítése céljából, olyan személyi védőeszközök biztosításában nyújt segítséget, amelyek 3D nyomtatóval elkészíthetőek. A többféle 3D nyomtatható légzőkészülék és az egyedi szűrők létrehozásához szükséges adatokat nyilvánossá tették.