Kapcsolódó alrendszer

Okos emberek

SImplicity


A  Simplicity alkalmazás segítségével közvetlenül az okostelefonjukra kapnak aktuális információkat a felhasználók , városi híreket, információkat a városi szolgáltatásokról eseményekről, jelzéseket az útlezárásokról, dugókról, áramkimaradásokról stb...

Az alkalmazást jelenleg több mint 100 város használja, köztük New York City, Miami, San Francisco Bay Area és Chicago külvárosai. Cleveland Denver és más amerikai nagyvárosok a következő hónapokban vezetik be az alkalmazást.

Okos és élményalapú turizmus Zalaegerszegen

A jövő intelligens technológiai megoldásaira alapozva a városba érkező turisták élményalapú tájékozódását és információszerzését segítik Zalaegerszeg turisztikai fejlesztései. Ennek keretében belvárosi wifi-hálózatot építettek ki, érintőképernyős információs rendszereket telepítettek, valamint számítógépes és okostelefonos applikációkat fejlesztettek. 

GAP kerti fotók

A GAP gardens weboldalán több, mint 1 millió növényi fotó megtalálható, mely a stílusok legszélesebb spektrumát fedi le és minden évszakra megfelelő kínálatot biztosít. Nem csak az egyéni képkeresésekre ad megfelelő megoldást, hanem ha valakinek egyéni igénye van, esetleg nincs ideje keresgélni, továbbíthatja a weboldal munkatársainak a fotóigényt egy rövid leírással egybekötve és megkeresik a számára legmegfelelőbbet. 

A brüsszeli Canal Plan városrehabilitációs projekt

2015-ben a Brüsszel-Főváros Régió kormánya kezdeményezte a város közepén végighaladó csatorna menti barnamezős, alulhasznált területek revitalizációját és rehabilitációját (Canal Plan). A város központi részén, a vízi út mindkét oldalán egy sor célkitűzés megvalósításán dolgoznak a projekt keretében. Ezek a célkitűzések a következők:

"Új Körút" Budapesten

A taktikai urbanizmus egyik izgalmasnak ígérkező példája hazánkban Budapesten a Kis- és Nagykörút között (egészen pontosan az Andrássy út és az Üllői között, a Székely Mihály – Kazinczy – Szentkirályi utcák összekapcsolásával) egy olyan „Új körút” létrehozása, ahol - a projekt leírása szerint - "jó sétálni, vásárolni, közösségi tevékenységet, szomszédsági programokat szervezni: egy emberközpontú körutat hozunk létre, ahol a madárcsicsergés mellett előtérbe kerülnek az emberi találkozások és a városi rekreáció."

Tallin robotfutár

Tallinn városa megállapodást írt alá a Cleveron Mobility robotfutárral foglalkozó céggel, hogy pilóta nélküli csomagkézbesítési szolgáltatást nyújtson az óvárosban. A Cleveron Mobility a Clevon 1 nevű multifunkcionális pilóta nélküli járművet fejleszti, amelynek célja, hogy az áruk kézbesítését környezet- és ügyfélbarátabbá, valamint gyorsabbá és olcsóbbá tegye. A robotfutár  zajmentes csomagkézbesítési szolgáltatást nyújt, miközben ügyel a gyalogosok biztonságára.

Digitális Debrecen Google Maps projekt

A projekt célja Debrecen város digitális térképének feltöltése különböző üzletek, szervezetek, turisztikai célpontok (point of interest - POI) helyadataival. Ennek megvalósításához gimnazista diákok segítségét kérte az EDC Debrecen, akik így teljesíteni tudták kötelező közösségi szolgálataik óraszámait. A diákok 2x6 fős csoportokban, kollégák kíséretében 3 hét alatt bejárták Debrecen Nagykörúton belüli területét, és közben minden POI-ről fényképet készítettek, amit azután a szükséges információkkal együtt feltöltöttek egy adatbázisba.

Szabihíd

A Szabihíd, egy olyan ingyenes kulturális rendezvény, amely lehetőséget ad a Szabadság híd gyalogos használatára, közelebb hozza az embereket a városhoz és folyóhoz, valamint a köztereinkben rejlő lehetőségeket mutatja meg.

Empire Stores

A fejlesztés során az Empire Stores, egy Brooklyn Dumbo városrészének vízpartján üresen álló, 19. századi raktárépület kortárs kreatív munkahellyé és közösségi központtá alakult át.  A közel 42 000 négyzetméter alapterületű komplexum átalakításával Brooklynban új irodaterületek, valamint kiskereskedelmi, éttermi, közösségi terek kiállítási galériák jelennek meg.

Mikulásgyár

A Mikulásgyár Magyarország egyik legismertebb jótékonysági akciójává nőtte ki magát.

Évről-évre egyre többen jelentkeznek önkéntesnek. Sokan kifejezetten a MikulásGyár miatt jönnek Magyarországra a karácsonyi időszakban. Ausztráliából, Kínából, USA-ból és Európa több országából is érkeznek segíteni, csomagolni.