Okos és élményalapú turizmus Zalaegerszegen

Okos és élményalapú turizmus Zalaegerszegen

A jövő intelligens technológiai megoldásaira alapozva a városba érkező turisták élményalapú tájékozódását és információszerzését segítik Zalaegerszeg turisztikai fejlesztései. Ennek keretében belvárosi wifi-hálózatot építettek ki, érintőképernyős információs rendszereket telepítettek, valamint számítógépes és okostelefonos applikációkat fejlesztettek. 

A város ad otthont az önvezető autók járműipari tesztpályájának, de más területen is elkötelezett az okos fejlesztések iránt. Ennek legújabb állomása, hogy modern technológiai eszközök segítségével igyekeznek jobban megismertetni a helyi turisztikai attrakciókat az idelátogatókkal. A fejlesztések részeként a mostani beruházás során három darab kültéri érintőképernyős, interaktív információs terminált, három pár kültéri moduláris okos padot, gyerekek számára egy okos játszóeszközt és free wifi routereket telepítettek a város különböző pontjaira (1 km-es átmérőjű körben, 53 jeladó eszközzel). Az eszközök 4 helyszínen, a Piac téren, a Dísz téren, az Autóbusz pályaudvaron és a Sportcsarnok előtt állnak rendelkezésre.

A fejlesztéseknek köszönhetően mobilapplikáció segítségével fedezhetik fel az idelátogatók Zalaegerszeg érdekességeit, látnivalóit, nevezetességeit. Az e-City mobil applikációban és az e-city portálon  is megtalálhatók és igény szerint kereshetők a városi programajánlatok, továbbá az alkalmazás számos hasznos helyi vonatkozású információt is tartalmaz a közlekedéssel – például parkolás, menetrendek, elektromos-autó töltőállomás –, piacnapokkal és egyes közszolgáltatások elérhetőségével – például orvosi ügyelet – kapcsolatban.

Együttműködők

Helyszín

Magyarország
Zalaegerszeg