EU Ökocímke

EU Ökocímke

Az 1992-ben létrehozott, Európában és világszerte elismert EU-ökocímke a környezeti kiválóság címkéje, amelyet azoknak a termékeknek és szolgáltatásoknak ítélnek oda, amelyek teljes életciklusuk alatt megfelelnek a magas környezeti normáknak: a nyersanyag kitermelésétől a gyártásig, az elosztáson keresztül az ártalmatlanításig.

Az EU ökocímke elősegíti a körforgásos gazdaságot azáltal, hogy arra ösztönzi a termelőket, hogy kevesebb hulladékot és CO2-t termeljenek a gyártási folyamat során. Az uniós ökocímke-kritériumok arra is ösztönzik a vállalatokat, hogy tartós, könnyen javítható és újrahasznosítható termékeket fejlesszenek ki.

Az uniós ökocímke-kritériumok gondos iránymutatásokat nyújtanak azoknak a vállalatoknak, amelyek csökkenteni kívánják környezeti hatásukat, és harmadik fél általi ellenőrzés révén garantálják környezeti tevékenységeik hatékonyságát. Ezenkívül számos vállalat az EU ökocímke-kritériumait hívja segítségül a környezetbarát bevált gyakorlatokkal kapcsolatos útmutatásért, amikor termékcsaládjaikat fejlesztésére kerül a sor.

Együttműködők

Európai Bizottság - Környezetvédelmi Főigazgatóság

Helyszín