Trojena

Trojena ikonikus, világszínvonalú úti cél lesz, amely a természetes és a fejlett tájat ötvözi - és egyedülálló, emberközpontú élményeket kínál a lakosok és a látogatók számára egyaránt. A desztináció hat jellegzetes fejlesztési körzetnek ad majd otthont, amelyek középpontjában a valós és virtuális építészeti és mérnöki innovációkat ötvöző, személyre szabott élmények állnak. Mindez egy olyan úti célt hoz létre, amelyhez hasonló nincs még egy a világon.

Digitális Detox Indiában


Az indiai Sangli körzetben található Vadgaon faluban minden este 7 órakor megszólal a falu szirénája, amely  jelzi a lakosoknak , hogy kapcsolják ki a tévékészüléket és a mobiltelefonokat. Az eszközöket akkor lehet visszakapcsolni, amikor a falu tanácsa este fél kilenckor ismét jelez.

Úszó városok

Az Oceanix olyan úszó városokat tervez és épít az emberek számára, melyek harmóniában vannak a természettel, így fenntartható módon tudnak életteret biztosítani az emberek számára. Olyan új, part menti földterületek létrehozása a cél, amelyek alkalmazkodnak a tengerszint emelkedéséhez. 

The Orbit - újgenerációs kisvárosi közösségfejlesztés zöldmezős beruházással a vidéki Kanadában

Az Orbit egy "újgenerációs közösség víziója", amely új technológiák egész sorával fogja átalakítani Innisfil, az Ontario tartományban található 43 000 lakosú mezőgazdasági várost. "Az Orbit egy olyan innovatív közösség, ahol a kisvárosi és vidéki életstílus a városi élet előnyeivel és tulajdonságaival együtt él" - áll a fejlesztő cég közleményében.

Okos és élményalapú turizmus Zalaegerszegen

A jövő intelligens technológiai megoldásaira alapozva a városba érkező turisták élményalapú tájékozódását és információszerzését segítik Zalaegerszeg turisztikai fejlesztései. Ennek keretében belvárosi wifi-hálózatot építettek ki, érintőképernyős információs rendszereket telepítettek, valamint számítógépes és okostelefonos applikációkat fejlesztettek. 

"Új Körút" Budapesten

A taktikai urbanizmus egyik izgalmasnak ígérkező példája hazánkban Budapesten a Kis- és Nagykörút között (egészen pontosan az Andrássy út és az Üllői között, a Székely Mihály – Kazinczy – Szentkirályi utcák összekapcsolásával) egy olyan „Új körút” létrehozása, ahol - a projekt leírása szerint - "jó sétálni, vásárolni, közösségi tevékenységet, szomszédsági programokat szervezni: egy emberközpontú körutat hozunk létre, ahol a madárcsicsergés mellett előtérbe kerülnek az emberi találkozások és a városi rekreáció."

Piazze Aperte - "Nyitott terek" kezdeményezés Milánóban

Politikai szempontból mindig kockázatos az autósok terét szűkíteni, de Milánóban - Európa egyik legzsúfoltabb városában - kezd kifizetődni a kezdeményezés.

2018-ban az önkormányzat elindította a Piazze Aperte "Nyitott terek" programot, amely festékkel, virágágyásokkal, padokkal és pingpongasztalokkal igyekszik visszaszerezni a közterületet az emberek számára.

Gyalogosbiztonság applikáció

Charlotte város közlekedési osztálya (CDoT) elindított egy alkalmazást, amelynek célja az autósok, gyalogosok és kerékpárosok biztonságának javítása.

 A TravelSafely alkalmazás, amelyet pilot projektként vezettek be South End városrészben, összekapcsolja a felhasználókat egymással, valamint a kereszteződések és zebrák adatainak elektronikus hálózatával.