KÖRNYEZETTUDATOS ELŐRE GYÁRTOTT HÁZAK (ÉVOSZ-MAKÉSZ)

A MAKÉSZ tagjai Európára érvényes minősítéssel, műszaki értékeléssel rendelkező termékekből gyártják, építik a Fenntartható fejlődés elvének megfelelő, környezettudatos épületeiket. A cél, hogy minél alacsonyabb CO2 kibocsátással készült építőanyagokból, alacsony hőveszteségű, lehetőleg külső energiaigény nélkül, megújuló energiával működő épületeket valósítsanak meg. Fontosnak tartjuk, hogy a felhasznált építőanyagok minél nagyobb része természetes és újrahasznosítható alapanyag legyen, csökkentve ezáltal az épület építésénél és üzemeltetésénél keletkező ökológiai lábnyomot.

Absolon - Tophouse öko-mobilházak

Az Absolon vállalat a TOPHOUSE előregyártott ökoházak előállításával foglalkozik. Ezek a házak költséghatékonyabbak, miközben kevés hulladékot termelnek, energiatakarékosak, és megfelelnek a környezettudatosság legszigorúbb követelményeinek. Minimális környezeti lábnyomot hagynak maguk után. A TOPHOUSE mobilotthonok számtalan alkalmazási lehetőséget kínálnak. Ideálisak állandó lakóhelynek és szezonális pihenésre is.

Rakun dobozközösség

A Rakun Kft. az étel el- és kiszállításhoz használt eldobható csomagolóanyagok helyett egy, a körforgásos gazdaságnak is megfelelő, hulladékmentes ételcsomagolási rendszert kínál. A Rakun dobozok rozsdamentes acélból készülnek és cseppmentes záródást biztosítanak, akár ezerszer újratölthetőek. A dobozokat a közösséghez csatlakozó bármelyik vendéglátóhelyen használhatják a vendégek, akik a Rakun Dobozközösség nevű applikációban tudnak előfizetni a szolgáltatásra.

Resysten - higiénikus bevonatszer

A Resysten Hungary Kft. 2014-ben alakult. Hosszú évek kutatásait követően sikerült kifejleszteni egy olyan egyedülálló, tartós higiénikus bevonatrendszert, amely segít mérsékelni az érintéssel terjedő fertőzések átadásának lehetőségét. Ez egy nem látható, fotokatalitikus bevonat, ami elsővonalas védelmi rendszerként alkalmazható a fertőzések terjedése és a járvány elleni küzdelemben. Az elmúlt hét évben a technológia már számos helyen bizonyított. Több tömegközlekedési eszköz, egészségügyi intézmény, irodaház, közösségi tér, iskola, gyár, sportklub felületkezelését végezték el.

Afrikai Kortárs Művészetek Múzeuma

Az egykori hatalmas beton gabonasiló amely Dél-Afrika legmagasabb épülete volt Fokváros kikötőjében egy ötletes tervezésű művészeti múzeummá alakult át. Az illetékes önkormányzat a londoni székhelyű Heatherwick Studio építészirodát kereste meg, hogy egy 123 hektáros vegyes felhasználású fejlesztés részeként keltse újra életre a jellegzetes ipari épülettömböt. 

Gasometer

A bécsi Gasometery City egy kiváló példa arra, hogy lehet az eredeti, értékes épített ipari környezetnek új funkciót találni. Az 1896-ban épült gáztartályok, majdnem egy évszázadon át szolgálták a várost amíg 1984-ben végleg le nem állították, miután a földgázellátás átvette a helyét. Miután végül kivonták őket a gáztárolásból, ezeket a díszes, vörös téglaépítményeket túl szépnek ítélték ahhoz, hogy elpusztítsák. Ehelyett 1995-ben elhatározták, hogy újjáélesztik a gázüzemet, lakóházakká és üzlethelyiségekké alakították át őket.

SafeXOne - Intelligens zebra

A hagyományos rendszerekhez képest a SafeXOne bárhol telepíthető intelligens zebra. Nincs szükség az útburkolat megbontására. Működéséhez hálózati tápellátásra sincs szükség, napelemeinek segítségével akár 2 hét felhős idő esetén is működőképes marad. Kiegészítő napelemekkel és plusz megvilágítással egy teljes körű védelmi rendszer alakítható ki.

Közért+ - digitális termelői piac

A vállalkozás fenntartható módon, rövid ellátási lánc keretében juttatja el a friss, egészséges, helyi kistermelők és közepes méretű vállalkozások termékeit a lakossági, éttermi és közétkeztetést végző vásárlók részére, lerövidítve az utat a termőföld és a fogyasztók asztala között. Ezáltal kis ökológiai lábnyommal rendelkező, egészséges élelmiszerekkel támogatva a fenntartható fejlődést decentralizált logisztikai rendszeren keresztül.

Mikulásgyár

A Mikulásgyár Magyarország egyik legismertebb jótékonysági akciójává nőtte ki magát.

Évről-évre egyre többen jelentkeznek önkéntesnek. Sokan kifejezetten a MikulásGyár miatt jönnek Magyarországra a karácsonyi időszakban. Ausztráliából, Kínából, USA-ból és Európa több országából is érkeznek segíteni, csomagolni.

Türchen kalendárium

A Türchen egy személyre szabható, visszaszámláló naptár. A felhasználók saját maguk készíthetik el, megtölthetik tartalommal és megoszthatják barátaikkal. Eredetileg adventi naptárnak készült, azonban nem csak a Szentestét várjuk, hanem a születésnapokat, esküvőket és évfordulókat is, ezért a Türchen naptárat a felhasználók bármilyen alkalomra használhatják.