Foodhub helyi élelmiszerhálózat

Foodhub helyi élelmiszerhálózat

A Foodhub.hu újra összeköttetést teremt a kistermelők és azon vállalkozások között, melyek helyi, magas minőségű és friss hozzávalókat keresnek, legyenek azok éttermek, termelői piacok, vagy élelmiszer-kiskereskedők. A vállalat küldetése a helyi élelmiszer-elosztásban rejlő elégtelenségek megoldása azáltal, hogy eszközöket és tudást biztosít a rugalmas helyi élelmiszer-gazdaság kialakításához. A kis mennyiségű élelmiszert termelőket igény-vezérelt tanácsadói szolgáltatásokkal támogatja, miközben segíti, hogy a szakácsok és a fogyasztók igény szerint hozzáférhessenek a minőségi termékekhez. 

Szolgáltatások:

FIZESD ÉS VIDD: A Foodhub.hu "fizesd és vidd" (cash & carry) rendszerben működik, ami azt jelenti, hogy hetente kétszer friss termékekkel látja el az éttermeket. Emellett a háztartások részére egy online eladási rendszert működtet közvetlen házhoz szállítással a Foodhub áruszállítóin keresztül.

OKTATÁS: A vállalat szoros együttműködésben áll iskolákkal és farmokkal, egy kertészkedést népszerűsítő, "Termeszd meg a saját krumplid" néven futó programon keresztül.

ÉLELMISZERPAZARLÁS: A Foodhub.hu elkötelezett az élelmiszerpazarlás csökkentése iránt. Minden a rendszerben megmaradt élelmiszermaradékot a Magyar Élelmiszerbank számára adományoznak.

KÁVÉZÓ, CO-WORKING IRODA: A Foodhub üzemelteti az URBANFOOD közösségi iroda és kávézó nevű intézményt is Budapesten, mely csendes városi munkahelyet biztosít a termelőknek, vagy gasztro-bloggereknek.

A folyamatosan növekvő közösség jelenleg (2021) 31 termelőt és 22 éttermet foglal magában. A partner-éttermek ellátása egy héten kétszer történik helyi termékekkel.

Helyszín

Magyarország
Budapest