Kapcsolódó alrendszer

Okos életkörülmények

Úszó városok

Az Oceanix olyan úszó városokat tervez és épít az emberek számára, melyek harmóniában vannak a természettel, így fenntartható módon tudnak életteret biztosítani az emberek számára. Olyan új, part menti földterületek létrehozása a cél, amelyek alkalmazkodnak a tengerszint emelkedéséhez. 

Kockaházból innovatív okos otthon

A 2019-es (magyarországi, szentendrei rendezésű) Solar Decathlon egyetemi innovációs házépítő világversenyen négy díjat is kapott  a Pécsi Tudományegyetem, a Miskolci Egyetem és az algír Blidai Saad Dahlad Egyetem konzorciumában jegyzett, kockaház átalakításából kialakított mintaház, a Magyar Fészek+ (Hungarian Nest+) projekt.

Gótikus lakótemplom

Az angliai Cold Hanworthben található gótikus templomot lakóházként használják mai tulajdonosai. A II. fokozatú védettség alatt álló épület felújítása során nagyon gondosan és körültekintően jártak el, hiszen megőrizték az eredeti ólomüveg ablakokat, a templomtornyot és az oltárt is. 

Cédrus Liget lakópark

A szegedi városközpontban több mint 7000 előre gyártott elemből és összesen 8510 m3 betonból készült Magyarország egyik legnagyobb lakópark-együttese. A Huszár utcában megvalósuló beruházás 593 lakást, irodát, üzlethelyiséget foglal magába.

A hat hektárnyi területen, a volt Kábelgyár majd élelmiszer-nagykereskedelmi telephely ipari jellegét felváltva, a város központjában biztosít zöld környezetet leendő lakóinak. A Cédrus Liget nevét az ott található örökzöldről kapta.

Innovatív zöldfelületek a Panoráma Lakóparkban

Budapesten, az Árpád út-Váci út torkolatában egy már több mint tíz éve kihasználatlanul álló üres telekcsoporton valósult meg a város egyik leginnovatívabb lakóparkjának kivitelezése. A környék gyáriparáról ismert, mely azonban a rendszerváltás után jelentősen bezuhant, a korábban itt álló épületeket is lebontották, majd barnamezős beruházásként 2018-2020 között épült fel a Panoráma Lakóparkként ismert épületegyüttes.

Templom lakássá alakítása

A templomban 1991 óta nem tartottak istentiszteletet és ettől kezdve 2007-ig elsősorban antik bútorok bemutatótermeként használták. A templomot emellett találkozóhelyként is bérbe adták, illetve kisebb koncertekre is használták. A félemelet részt már a '90-es években építették hozzá, a megváltozott funkciók miatt.