Kapcsolódó alrendszer

Okos életkörülmények

SymbioCity projekt

A SymbioCity egy svéd kormányzati kezdeményezés, amelyet a Business Sweden és az SKL International vezet. A Business Sweden felügyeli a SymbioCity védjegyet, és a svéd kormány és ipar nevében támogatja a nemzeti exportot. A svéd nemzetközi fejlesztési együttműködés részeként az SKL International a SymbioCity megközelítést használja a fejlődő országok városai támogatására, például befogadó és innovatív megoldások meghatározásával. A SymbioCity megközelítés célja a városokban élő emberek életkörülményeinek javítása.

Idősgondozás -Tamási

Egy olyan idősgondozást támogató rendszer kerül kiépítésre, mely LoRaWAN szenzorok segítségével monitorozza a legrászorultabb gondozottak környezetét, így egy esetleges vészhelyzet (jelen esetben az ingatlan fűtetlensége) még időben felismerhető és a területért felelős szociális gondozó értesíthető.

A Tel Aviv Alapítvány

A Tel Aviv Alapítvány egy partnerség a Tel Avivi Önkormányzat és az izraeli és a világ minden tájáról származó adományozók között. Céljuk, hogy kielégítsék  Tel Aviv-Yafo városának átalakuló igényeit. Az alapítványt 1977-ben alapították, azóta több mint 820 projektet hozott létre és több mint 750 millió dollárt gyűjtött világszerte. Ezáltal az Alapítvány évente több mint 500 000 ember életére van hatással.

A 'Living Streets' közösségi projekt Milton Keynesben

A Milton Keynesben megvalósuló 'Living Streets' közösségi projektet az Európai Bizottság Life programja támogatja. A projekt a város utcáit átmenetileg közösségi terekké alakítja át, ahol a szomszédok és családok együtt tölthetik az időt, növényeket és virágokat termeszthetnek, szabadidő eltöltésére alkalmas tereket hozhatnak létre, ételeket és süteményeket osztanak meg egymással. A 'Living Streets' projektet egész Európában, több városban nagy sikerrel alkalmazták a városi közösségeken belül.

Szivárgás Értesítési Program

A Szivárgás Értesítési Program egy olyan  új kezdeményezés, amely lehetővé teszi a New York-i Környezetvédelmi Minisztérium (DEP) számára, hogy proaktívan figyelmeztesse az ügyfeleket a lehetséges vízszivárgásra az ingatlanukban. A szolgáltatás lehetővé teszi az ügyfelek részére, hogy online bejelentkezzenek és emailben értesítéseket fogadjanak, amikor vízhasználatuk jelentősen megnő néhány nap alatt. A lakástulajdonosok így időben léphetnek a lehetséges szivárgások ellen,  mielőtt súlyos számláik keletkeznének.

De Hogeweyk - Demencia-falu

A holland demencia-falu célja, hogy az ott lakókat, amennyire csak lehet, aktívan tartsák, és hogy a korábbi életükben megszokott rutin szerint éljenek. A falunak saját boltja, kávézója, sőt színháza van, de működik itt fodrászüzlet, sok a kiskert és egy komplett városias köztérrendszer is. A falu körül húzódó kerítés és az őrzött kapu biztosítja, hogy a betegek biztonságban legyenek saját világukban. A faluban nem közlekednek kocsik, buszok, a lakóknak viszont van lehetőségük kerékpározni, vagy egyéb mozgásukat segítő eszközökkel közlekedni.

Smart Care Management (egészségügyi adatmenedzsment)

A Smart Care Management: – komplex, különböző ellátási rendszerekhez tartozó adatbázisok elemzésével és a kapott adatok szintézisével képes kiszűrni a veszélyeztetett egyéneket; – menedzseli az információáramlást az érintett szervezetek között; – egyéni ellátási utak ajánlásával képes megszüntetni a szükségtelen többszöri kórházi felvételeket; – kijelöli a gazdasági és hulladéktermelési szempontból leghatékonyabb, bizonyítékokkal alátámasztott ellátási protokollokat; – elősegíti az együttműködést a szervezeti, adminisztratív és technológiai határok lebontásával a lakosság és az egyén egészs

WeMo Insight Switch (okos kapcsoló)

A WeMo Insight Switch egy wifivel ellátott dugalj, amely az összes háztartási és elektromos gépet az otthoni wifi-rendszerhez tud kötni. Így lehetőség nyílik a készülékek ki- és bekapcsolására a távolból, programozhatóvá válik a háztartási gépek működtetése, beállíthatóak személyre szabott üzenetek az egyes készülékek működésével kapcsolatban. A kapcsoló méri a bekötött készülék energiafogyasztását, és az adatokat továbbküldi a felhasználó okostelefonjára vagy táblagépére.

Leviton távirányító megoldások

Az Omni automatizálási és a Lumina világításszabályozási rendszerekhez többféle távvezérlő megoldást kínál a cég. Az OmniTouch érintőképernyő eszközzel kezelhetők a különféle rendszerek, megtekinthetők a biztonsági felvételek. Az ingyenes letölthető SnapLink mobil applikációval okostelefon vagy táblagép segítségével irányíthatjuk a különböző folyamatokat. A cég különböző ingyenes szoftvereket is kínál, melyekkel személyre szabható és bárhonnan vezérelhető az automatizálási rendszer.