Napelemes tetőcserép

Napelemes tetőcserép

A különböző tetőfedő-anyagok közül a betoncserép gyártása az egyik legkedvezőbb energiafelhasználás és környezetterhelés szempontjából. A betont négy természetes alapanyag alkotja: mészkő, folyami homok, víz és vas-oxid. A hazai gyártás önmagában felelős lépésnek számít, hiszen a belföldi szállításnak köszönhetően a termékek útja jóval rövidebb, emiatt az a környezet számára is kevésbé megterhelő.

A napcellákat olyan speciális módon integrálják az egyedi tetőcserepek felületére, hogy azok megjelenése és felhelyezése szinte megegyezik a hagyományos tetőcserepekével. Mindezt úgy, hogy a tető eredeti védelmi funkciója a teljes tetőfelületen tökéletesen biztosított.

A tetőcserepek új generációja így a megszokott szerepeken túl még egy funkciót képes betölteni: energiát termel az otthon lakói számára, ráadásul kompromisszumok, lemondások nélkül. Továbbá a ClimaControl felületkezeléssel ellátott tetőcserepek alatt akár 10 fokkal alacsonyabb marad a fedés mögötti levegő hőmérséklete, így a klímaberendezést is kevesebbszer kell bekapcsolni. 

A napelemes tetőcserepek kifejlesztése jelenti talán a legnagyobb lépést a környezetvédelem érdekében, hiszen tiszta energiával fedezi a családok áramigényét, kompromisszumok nélkül. Nem titkolt cél továbbá, hogy elinduljon a szemléletformálás egy olyan irányba, ami még tudatosabbá teheti az embereket abban, hogy mit tehetnek egyéni szinten a környezetükért.

Együttműködők

Helyszín

Magyarország