Nyílt adatszolgáltatás és analitika a városi közlekedésért Szingapúrban

Nyílt adatszolgáltatás és analitika a városi közlekedésért Szingapúrban

Az ingázók díjkártyáiból származó anonim adatok elemzésével és azon ingázó hotspotok azonosításával, a Szárazföldi Közlekedési Hatóság (Land Transport Authority- LTA) hozzájárulhat az ingázási tapasztalatok javításához. A buszok érkezési idejét több mint 5000 járműbe beépített érzékelőkkel követik nyomon, és a buszok valós idejű helymeghatározási adatai elősegítik a szállítás tervezését, hogy jobban megfeleljenek az ingázók igényeinek.
Az adatokból nyert információk segíthetnek az LTA-nak a jobb szakpolitikai tervezés révén jobban előre jelezni és kezelni a különféle típusú ingázók igényeit.
Az elképzelés, miszerint az adatok és az analitika hogyan enged betekinteni a szingapúri forgalomkezelésbe, illetve hogyan állítható a lakosok szolgálatába a https://sgtrafficwatch.org/ weboldalon található, és mindenki számára elérhető. A különböző adatforrások összekapcsolása mellett, a torlódások és más forgalmi kimenetek valós időben történő magyarázatára és a történelmi trendek megértésére is lehetősége nyílik a felhasználónak. Az LTA szárazföldi közlekedési és a NEA időjárási szolgálat adatainak felhasználásával az analitikus táblázatok a jelenlegi forgalmi feltételeket is ábrázolják a múltbeli tendenciákkal együtt.

Együttműködők

Land Transport Authority

Helyszín

Szingapúr
Szingapúr