Smart Urban Co-Innovation Lab

Smart Urban Co-Innovation Lab

Megnyílt a Smart Urban Co-Innovation Lab, Délkelet-Ázsia első ipari-vezetésű, okos városok megoldásainak fejlesztésére szolgáló laboratóriuma, amelyet a CapitaLand kezdeményezett, és amelyet az Infocomm Media Development Authority (IMDA) és az Enterprise Singapore (ESG) is támogat.

A Smart Urban Co-Innovation Lab összehozza az okos városok vezetőit, hogy a helyi vállalkozásokkal és technológiai vállalatokkal közösen a CapitaLand 5G-vel ellátott Szingapúr Tudományos Parkjában (Singapore Science Park) alkothassák meg és tesztelhessék az innovációkat.

A CapitaLand iparági partnereivel együtt 10 millió dollárt is befektetett a laboratóriumba, hogy elindítsa az okos városok megoldásainak fejlesztését és telepítését Szingapúrban és a tengerentúlon.

Jelenleg a Lab 30 olyan iparági szereplőt biztosított arról, hogy kötelezzék el magukat a helyi cégek együttműködésében az újszerű innováció érdekében, mint az Amazon Web Services, a Cisco Systems, a Johnson Controls, a Microsoft, a MooVita, a NavInfo DataTech, a Schneider Electric, az SPTel, a TPG Telecom vagy a Vizzio.AI. A laboratóriumban lehetőség van az ötletek tesztelésére az 55 hektáros Szingapúr Tudományos Parkban, amely jelenleg Szingapúr legnagyobb kiterjedésű területe, ahol biztosított az okos megoldások kipróbálása.

Együttműködők

Infocomm Media Development Authority
Enterprise Singapore

Helyszín

Szingapúr
Szingapúr