Törökbálint térinformatikai rendszere

Törökbálint térinformatikai rendszere


Törökbálint Város Önkormányzata számára egy WEB alapú térinformatikai portál került kialakításra, mely az Önkormányzat dolgozóinak és a lakosság számára is elérhetővé teszi az Önkormányzatnál rendelkezésre álló térinformációkat.
A rendszerben megtalálhatóak az alaptérképek, szabályozási tervek, digitális közműmodellek, magassági pontok, tömegközlekedési adatok, egészségügyi objektumok illetve az oktatással, választásokkal és  hóeltakarítással kapcsolatos információk. Továbbá egy lakossági bejelentőt is tartalmaz a térkép, amelyen keresztül az adott problémát leírhatják, kategorizálhatják, helyhez köthetik, illetve rögzíthetik a felhasználók.
Szabványos xml webszolgáltatások segítségével valósítja meg a különböző adatforrások integrációját a felhasználó számára. Ez egyben azt is jelenti, hogy az adatok megfelelő jogosultságok birtokában desktop GIS szoftverekben is megjeleníthetők, tovább szélesítve a felhasználói kört. A téradatokhoz való hozzáférést WEB térképszerver szoftver biztosítja. A desktop GIS szoftverből programozás nélkül publikálhatók vagy frissíthetők azok a térképi tartalmak, melyek megjelennek a portálon. A böngészőben futó vékony kliens teljes mértékben OpenSource technológiára épülő megoldás.
A térképi megjelenítés testreszabható, a különböző ügyfél igényekhez tematikus jelkulcsok kerültek kidolgozásra, melyek az alapfunkciók mellett, az adott munkafolyamathoz szükséges információt jelenítik meg.

Együttműködők

Törökbálint Önkormányzata

Helyszín

Magyarország
Törökbálint