Sunimplant: egy avantgárd kenderépület

Sunimplant: egy avantgárd kenderépület

A Sunimplant projekt részt vett a Solar Decathlon legutóbbi kiadásán, amelyet először rendeztek meg Afrikában. A kétévente megrendezésre kerülő nemzetközi versenyen a diákokat is magában foglaló csapatoknak olyan rendkívül hatékony és innovatív épületeket kell kifejleszteniük, amelyek kizárólag napenergiával működnek. 

A Sunimplant célja, hogy valóban fenntartható legyen, és ezért nem csupán a technológiát használja a magasabb energiahatékonysági követelmények és az éghajlati vészhelyzet követelményeinek megoldására, hanem az élőhelyek egészségét is figyelembe veszi a korrekciós ismeretek felhasználásával. 

A moduláris, off-grid kenderház a távoli régiók, például a marokkói Közép-Rif szükségletei ihlették. A kenderrostból és biokompozitból készült gömb alakú épületburok keret nélküli, kristályos szilíciumcellákból álló PV-technológiát integrál, amely a leghatékonyabb a piacon, és amelynek teljesítményét a szigetelő hordozó szubsztrát optimalizálja. A vákuum-befecskendezéssel készült paneleket a legmagasabb százalékban növényi alapú gyantákkal oldották meg, amelyek a szintetikus gyantákhoz képest megemelkedett UV-ellenállóságot mutatnak.

Együttműködők

Helyszín

Marokkó