Kapcsolódó alrendszer

Okos környezet

Naturcleaning környezetbarát tisztítószerek

A Cudy Future Kft. 2010 óta gyárt állatkísérletmentes, környezet- és bőrbarát tisztítószereket, kozmetikai termékeket. A vállalat célja, hogy a termékek hozzájáruljanak a tiszta, egészséges otthon és munkakörnyezet kialakításához, csökkentve közben ökológiai lábnyomukat. Ennek érdekében a cég a termékeit „zölden” gyártja. A termékek vegán, bőrbarát termékek, ezen kívül hipoallergének és nem tartalmaznak szintetikus, maró anyagokat. Biológiailag gyorsan lebomlanak, nem tartalmaznak foszfátot, klórt, pálmaolajat és parabént sem.

Furbify - számítógépes berendezések felújítása

A vállalat prémium minőségű számítógépes berendezéseket újít fel és forgalmaz. Víziója, hogy „zöldítse” bolygónkat, megakadályozva az e-hulladék tömeges felhalmozódását. A vállalat küldetésének tekinti a felújított számítógépek népszerűsítését, azok minden előnyével együtt. Célja, hogy meghosszabbítsa a már legyártott termékek élettartamát, így akár többször újrahasznosíthatóak lesznek, ahelyett, hogy a hulladéklerakókban végeznék. A vállalat saját gyárában, szakképzett munkatársaival újítja fel az eszközöket.

PontVelem okos program

A PontVelem Okos Program legfontosabb célja a felnövekvő generáció fenntarthatósággal kapcsolatos oktatása, a téma iránti érzékenyítése. A program fókuszában a GyűjtsVelem szelektív hulladékgyűjtés áll, kiemelten a használt elemek, kis akkumulátorok és a használt mobiltelefonok gyűjtése. A gyűjtéssel megszerzett pontokat a diákok a Pénziránytű-BankVelem Program keretében a PontBankban gyűjtik és kezelik, megismerkednek a banki, pénzügyi alapfogalmakkal. A pontok felhasználása, beváltása során hangsúlyosan megjelenik a SegítsVelem karitatív gondolat, hogy adni jó. A PontVelem Nonprofit Kft.

Karácsonyfa bérlés Cheltenhamban

Az ötletgazda a Cheltenham melletti Shurdingtonban működő Cotswold Fir Forestry vállalat. A céget 2012-ben hozták létre a tulajdonosok, Craig Tennock kereskedelmi vezető és Paul Keene kertészeti vezető. Fenntarthatóbb, költséghatékonyabb és egyedi alternatívát kerestek a vágott karácsonyfák helyett, mivel a statisztikák szerint az Egyesült Királyságban évente mintegy 7 millió vágott karácsonyfa kerül a hulladéklerakókba.

Karácsonyfa kölcsönzés

A vállalat számára nagyon fontos a környezetvédelem, így akció keretén belül a kertészetben vásárolt megjelölt cserepes fenyőket a meghatározott időpontig vissza lehet vinni. A kertészetben a fenyőfa árának 50%-át le lehet vásárolni. A visszahozott élő fenyőket az Iskolakert Alapítvány segítségével oktatási intézményekhez juttatják el, ahol kiültetésre kerülnek. 2021. elején közel 500 db kölcsönzött fenyőfát adományozott az Oázis Kertészet. A kertészet weboldalán hasznos információkat is talál a vásárló a karácsonyfák gondozásával kapcsolatban.

Urban Soil 4 Food - városi talajtermelés

A projekt fő célja a települési hulladék, mint erőforrás felhasználása a talaj előállításához, amellyel fokozzák a helyi, önellátó élelmiszertermelést és csökkentik a széndioxid-lábnyomot. A projekt négy fő ciklus mentén valósul meg. Az anyag ciklus elemzi a városon belüli hulladékokat, amelyek felhasználhatóak a városi talaj termeléshez. Az élelmiszer-ciklus a használaton kívüli önkormányzati területek egy részét közösségi kertekké alakítja, ahol később mezőgazdasági tevékenységek zajlanak, valamint egy városi élelmiszer-márka létrehozásával is a tervek között szerepel.

Munch.hu - egy platform az ételpazarlás ellen

A Munch.hu egy platform, amin keresztül éttermek, pékségek, boltok és szállodák kedvezményesen értékesítik az el nem adott, de jó minőségű ételeket. A Munch.hu célja az ételpazarlás elleni küzdelem. A platform elérhető a böngészőből és a telefonos alkalmazás segítségével. Az alkalmazást a visszajelzések alapján folyamatosan fejlesztik, hogy minél egyszerűbb legyen a használata.