Vigyázzunk az ételre! (Élelmezési program)

Vigyázzunk az ételre! (Élelmezési program)

A „Vigyázzunk az ételre!” élelmezési programot Buenos Aires városa kezdeményezte azzal a céllal, hogy fenntartható élelmiszerpolitikát hozzon létre. Céljuk, hogy csökkentsék az élelmiszer-pazarlást, előmozdítsák a lakosok felelősségteljes fogyasztását az újrahasznosítási kezdeményezések előremozdításával és az iskolákban történő képzés biztosításával. Az élelmiszer-pazarlás okai hasonlóak a spanyol és olasz városok forgatókönyveihez: a termékek lejárása vagy minőségének romlása, hiányosságok az élelmiszerek tárolásában és konzerválásában, és végül az élelmiszer-előkészítés problémái. Ezeknek a kérdéseknek a kezelésére egy átfogó cselekvési tervet készített a város a fenntartható élelmiszer-fogyasztási szokások megerősítésére. A terv négy tengelyen felhívja a figyelmet a problémára, amelyek a következők: a konyhai rendezettség, a tudatos vásárlás, az ételek újrahasznosítása, és az étteremben való étkezés utáni maradék elcsomagolása.

Helyszín

Argentína
Buenos Aires