Balatonakarattya intelligens közvilágítás

Balatonakarattya intelligens közvilágítás

Az E.ON – együttműködve a hálózati szolgáltatóval – LED-es technológiájú SMART-ready világítótesteket szerelt fel Balatonakarattyán, melyeket egy innovatív közvilágítási menedzsment rendszeren (CMS) keresztül lehet vezérelni. Az energiatakarékos működést a 787 db elavult világítástechnikai berendezés, 1183 db korszerű – GE Lighting által gyártott – LED közvilágítási lámpatest cseréjével, és az intelligens szabályozás bevezetésével szállította a projekt.
Teljes települést érintően itt valósult meg – magyarországi és európai szinten – először közvilágítás korszerűsítés, melynek teljes digitalizált vezérlését egy olyan központi intelligens rendszer látja el, amely képes a közvilágítás vezérlésen túl további SMART funkciókat is kezelni.
A közvilágítás vezérlés segítségével minden korszerűsített lámpatest fényárama és ki/bekapcsolása önállóan szabályozható, energiafogyasztása, lámpafunkciói és hálózati /környezeti adatai ellenőrizhetőek. A lámpatestek mindegyike antennával felszerelt, egymással és a központi irányítással kommunikációra képes egységes rendszert képeznek.
Az önkormányzat igényeit figyelembe véve és ahhoz alkalmazkodva, az általunk megvalósított közvilágítás irányítási rendszer alkalmas további szenzorok fogadására is. Ez azt jelenti, hogy a rendszeren keresztül kinyerhető forgalomtechnikai, környezetszennyezési, és egyéb adatokból a lakosság kényelmét, életminőségét és egészségét szolgáló városfejlesztések válnak lehetővé.

Helyszín

Magyarország
Balatonakarattya