Breathe London (Lélegezz, London!)

Breathe London (Lélegezz, London!)

A Breathe London ötvözi a legmodernebb technológiát az új adatelemzéssel, hogy jobban megértse, a londoniak valójában mekkora levegőszennyezésnek vannak kitéve. A káros szennyezés több ezer helyen történő mérése adatközpontú megoldásokkal szolgál a piszkos levegő megtisztítására és az egészségesebb, erősebb közösségek elősegítésére.

Az élvonalbeli szenzortechnológiával és kutatással a Breathe London három kiegészítő projektje segít megérteni, mi történik a ott, ahol az emberek élnek, dolgoznak és játszanak.

A Breathe London 100 korszerű érzékelőből álló hálózatot telepített a lámpaoszlopokra és az épületekre az egész városban, folyamatosan továbbítva a levegőminőségi méréseket. A speciálisan felszerelt Google Street View autók mobil szenzorokkal mérték a légszennyezést a legkülönbözőbb londoni utakon, a város reprezentatív területein körülbelül másodpercenként mértek. A Nagy-Londoni Hatóság által finanszírozott kapcsolt tanulmányban a londoni King's College hordható érzékelőket használt, amelyek lehetővé tették az iskolásoknak és a tanároknak, hogy az iskolába tartó és az onnan induló útjuk során figyelemmel kísérjék a levegő minőségét. A nagy felbontású érzékelési technológiák azt ígérik, hogy a levegőszennyezés soha nem látott méretben és terjedelemben láthatóvá és mérhetővé válik - átfogóbb képet nyújtva a légszennyezésről London szerte.

Együttműködők

Helyszín

Egyesült Királyság
London