Dubai technológiai negyede

Dubai technológiai negyede

A dubaji Urban Tech District élő laboratórium lesz, ahol a városi technológia területén az innováció és a vállalkozói szellem együtt virágzik.

A dubaji Al Jaddaf Creekside területén található városi technológiai negyed 4000 munkahelyet teremt a zöld városi technológia, az oktatás és a képzés területén. Emellett kockázati tőkének is otthont ad majd, amely a vállalkozók számára biztosítja az üzemanyagot, és ezáltal egy egyedülálló, együttműködésen alapuló városi technológiai ökoszisztémát hoz létre.

A városi technológia a jövő városainak középpontjában áll majd. A technológiai alapú városi fejlesztések az urbanizáció okozta kihívásokra keresnek megoldást különböző területeken, mint például a nulla mérföldes élelmiszertermelés, az élelmiszerbiztonság, a megfizethető és méretezhető megújuló energia, az alacsony energiaigényű vízgyűjtés, a hulladékmentes hulladékgazdálkodás és a hulladékból energiát előállító megoldások. Ez csak néhány a számos kihívás közül, amelyekkel városainknak szembe kell nézniük.

Együttműködők

Helyszín

Egyesült Arab Emírségek
Dubaj