EQRNet -földrengés érzékelő

EQRNet -földrengés érzékelő

A Canterbury Seismic Instruments (CSI) olyan megfizethető modellt hozott létre, amely ösztönzi az emberek és a vagyon védelmét a bérbeadók, a létesítménykezelők, a mérnökök, az épülettulajdonosok, a Polgári védelem és a Katasztrófavédelem, a háztulajdonosok és a lakosság körében. Biztosítja az értékes adatszolgáltatás lehetőségét, amelyeket ipari fejlesztésekhez és tudományos kutatásokhoz használhatnak fel.
Az EQRNet 10 szenzoros próbaverzióját 2017 novemberében telepítették, amely a földrengés forrásának közelségét, irányát és a helyi talajviszonyokat és azok változékonyságát bizonyította be. Egy olyan városban, mint Christchurch, a földrengés remegési szintjei rendkívül változatosak.
A meglévő GeoNet állomások fontos eszközök a földrengés remegésének mérésére, ám ezek túl kevés és túl nagy távolságban vannak, hogy pontos remegési térképet biztosítsanak a városról.
Az első megvalósítási szakasz sűrű szeizmikus hálózatot biztosít több mint 150 érzékelővel. A bevált gyakorlati mérnöki folyamatokkal kombinálva valós időben tudják kezelni a földrengéseket - megóvva a közösségeket, az alkalmazottakat és a föld alatti és feletti vagyonukat.

 

Együttműködők

VAnterbury Seismic Instrument

Helyszín

Új-Zéland
Christchurch