Île-de-France okos szolgáltatások

Île-de-France okos szolgáltatások

Az Île-de-France okos szolgáltatások az Ile-de-France régió által kifejlesztett szolgáltatási platform, Ile-de-France lakosai számára. Az okos szolgáltatások ötlete egyszerű: összegyűjti a régió és partnerei által létrehozott nagy mennyiségű adatot, mind az állami, mind a magánszférából, és ezt az anyagot felhasználva új szolgáltatások tervezésére és felajánlására használja, annak érdekében, hogy a lakosok életét könnyebbé, vonzóbbá és fenntarthatóbbá tegye.

Annak érdekében, hogy ezek a szolgáltatások megfeleljenek a felhasználók igényeinek, a régió részvételi tervezési és együttműködési modellt alakított ki. Így a francia lakosok, vállalatok, egyesületek, a helyi hatóságok és a régió képviselői mind-mind részt vesznek a platform és szolgáltatásainak megtervezésében tartott workshopokon.

A szolgáltatások a következők: Napelemes lehetőségeim, Okos munka, Okos beültetés, Nemek közötti egyenlőség, COVID-19 megoldás, COVID szolidaritási ipar, Kerékpározás Île-de-France-ban, Csúcsforgalmi órák mérése, Szolidaritási gazdálkodók, Ökológiai részvételen alapuló költségvetés-tervezés, Környezetvédelem és energia, Az én természetem, Helyi termékeim, Hulladékmentesség és Helyi a tányéromon.

 

Együttműködők

Conseil régional d’Île-de-France

Helyszín

Franciaország
Île-de-France régió