Kolorcity Kazincbarcika

Kolorcity Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata helyi civil szervezetekkel, vállalkozásokkal, illetve önkormányzati társaságokkal, intézményekkel partnerségben az Európai Unió és Magyarország kormánya támogatásával egy helyi közösségépítő, közösségfejlesztő programot valósít meg.

A program a helyi civil szervezetek széles körű bevonásának eredményeként szervesen épít a Kolorcity eredményeire és elveire. Az előkészítésben résztvevő szervezetek bevonásával került megfogalmazásra a program alapdokumentumaként szolgáló helyi fejlesztési stratégia célja. A jövőkép a KolorCity koncepció megvalósítására vonatkozik, miszerint „Kazincbarcika, egy megújuló város, ahol a helyi közösségek, generációk, vállalkozások egymással együttműködnek, változatos módon újszerű, kreatív tevékenységeket folytatnak, ami a közterek, épületek megújulásában is kifejeződik.”

A „Színes város” szlogennel a Kolorcity koncepció 2011-ben indult el, melynek eredményeként már több mint 30 db épület homlokzatának kreatív festése valósult meg; számos új szobor, street art alkotás készült el, illetve az évenként megrendezésre kerülő KolorFesztivál mellett kisebb sport és szabadidős események színesítették a város mindennapjait.

Jelen projekt célja, hogy a helyi lakosság, civil szervezetek mind szélesebb bevonásával folytatódjon a közösségi eseményeknek helyet adó belvárosi közterek megújítása, illetve olyan új kezdeményezések, programok jöjjenek létre, melyek egyedi, újszerű, kreatív színfoltot jelentenek a város életében.

Együttműködők

Kazincbarcika önkormányzata
helyi civil szervezetek, vállalkozások, Európai Unió és Magyarország kormánya

Helyszín

Magyarország