Nexgen fenntartható város

Nexgen fenntartható város

Az URB által tervezett Nexgen fenntartható város lesz a világ első klímapozitív városa, amely több energiát és élelmiszert termel, mint amennyit fogyaszt. A várost úgy tervezték, hogy élelmiszer-, energia- és vízbiztonságot nyújtson, miközben zöld gazdaságot is létrehoz.

Az egyiptomi Kairó keleti kerületébe tervezett 580 hektáros fenntartható város 9000 lakóegységet biztosít majd 35 000 lakos számára. A projekt 10 000 munkahelyet teremt, amelyek többsége a zöld technológiai iparágakra, például az élelmiszer-, az energia-, a víz- és a hulladék-technológiára összpontosít, és így a város számára egy körkörös zöld gazdaságot hoz létre.

Az ökoturizmus, az orvosi turizmus, a kiskereskedelem, az edutainment és a szabadidős létesítmények a várost egyedülálló célponttá fogják tenni a látogatók számára. A vendéglátó létesítmények közé tartozik egy 5 csillagos öko-üdülőhely, glamping kunyhók, ökoturisztikai látogatóközpont és egy természetvédelmi központ. Az egészségügyi létesítmények között szerepel egy autista falu, rehabilitációs és wellness központ, valamint klinikák.

Együttműködők

Helyszín

Egyiptom
Kairó