Tartsuk műanyagmentesen a homokunk és a tengerünk! kampány

Tartsuk műanyagmentesen a homokunk és a tengerünk! kampány

A turisztikai vállalkozások és a helyi önkormányzatok által támogatott új kampány célja az egyszer használatos műanyag felszámolása a part menti területekről - Ayia Napától, Protarastól és a tágabb ciprusi Famagusta régiótól kezdve.

A
"Tartsuk műanyagmentesen a homokunk és a tengerünk!" kampány felfedi az egyszer használatos műanyagok - különösen szállodákból, bárokból, éttermekből és kávézókból származó -, valamint a tengerparti és tengeri hulladék közötti kapcsolatot.

Az idegenforgalmi vállalkozások egyre inkább foglalkoznak a műanyag szennyezés kérdésével, felismerve, hogy jelentősen termelői az egyszer használatos műanyag hulladéknak. Ez a kampány képzéssel és útmutatással támogatja a helyi szállodákat, bárokat és éttermeket, hogy alternatívákat találjanak műanyag termékekre, például szívószálakra, csészékre, evőeszközökre, palackokra, szatyrokra és elviteles ételhordókra.

A projekt olyan tevékenységekkel hívja fel a turisták, a lakosok és az iskolás gyermekek figyelmét az egyszer használatos műanyagok kérdésére, mint a tengerparti takarítás, versenyek, iskolai cselekvési csomagok és a közösségi média eseményei.

Együttműködők

Helyszín

Ciprus
Ayia Napa
Ciprus
Protaras
Ciprus
Famagusta