Woven city

Woven city

A Toyota megkezdte a jövő városa prototípusának szánt Woven City felépítését a Fuji hegy lábánál, egy korábbi autóüzeme helyén, a Shizuoka prefektúrában. A Woven City egy élő laboratóriumként és szellemi műhelyként hivatott szolgálni majd az ott dolgozó tudósok számára a jövő technológiáinak fejlesztése során.

A város építésének alapvető céljai közé tartozik, hogy olyan új rendszer- és szolgáltatási ötleteket próbáljanak ott ki, amelyek bővítik a mobilitást és felszabadítják az emberi potenciált. A tervezett város összterülete 708 000 négyzetméter, melyben tervezetten 2000 ember lakhatása lesz biztosítva. 

A város többféle föld feletti és földalatti mobilitási formát kínál majd. A biztonságos és hatékony közlekedés érdekében a kereskedelmi szállítmányok, a városi logisztika, a gyalogosok, valamint a személy- és tömegközlekedés mindegyike külön útvonalat kap. 

Az egész tervezési és kivitelezési folyamatot az emberközpontú megközelítés hatja át, ugyanis számos új technológiát fog átültetni a gyakorlatba, úgy, mint az önvezetést, a személyes mobilitást, a robotikát és a mesterséges intelligenciát. A Woven City felépítésének célja egy olyan környezet létrehozása, ahol folyamatosan születnek társadalmi problémák orvoslására alkalmas találmányok. 

 

Együttműködők

Helyszín

Japán
Susono